Sleeuwijk MO17-1

2e klasse 06

24 november 2018 10:00

Gerard Visser

Na een 2-1 eindstand tegen ASV Arkel MO17-1 afgelopen woensdag, was het vandaag tijd voor de derby tegen Sleeuwijk MO17-1.

Na de handjes te hebben geschut konden we beginnen. Nog geen halve minuut onderweg en het eerste doelpunt was al gevallen. Kayra stuurt Kimberly diep (die met een goede loopactie bezig was) en ze schiet, raak! 30 seconde op de klok, 1-0! Een goed begin is het halve werk zeggen ze altijd, nu proberen door te drukken. Estelle kapt even 2 speelsters van Sleeuwijk uit en stuurt dan Fenna diep, zij kon helaas de bal niet meenemen maar gelukkig staat Tsowinar daarachter die de bal wel kan meenemen en ze schiet, helaas gaat haar schot net naast. Dan komt de eerste kans voor Sleeuwijk, hun inzet gaat echter in het zijnet. De kans die daar op volgt is wel raak voor de meiden uit Sleeuwijk.  De Sleeuwijkse spits kon de bal nog net vooruit tikken en kwam zo voorbij Jonneke, Anna kon de tegengoal ook niet meer voorkomen en zo was het weer gelijk, 1-1. Met Jonneke op doel, Sanne, Anna, Kayra en Estelle in de verdediging werden er weer doelpogingen onschadelijk gemaakt. De laatste aanval in de eerste helft was voor ons, Fleur haalt de achterlijn en geeft voor op Daphne, helaas kon zij de bal net niet raken en gaan we voor 10 minuutjes de warmte opzoeken met een 1-1 ruststand.

Waar wij in de eerste helft net na het eerste fluitsignaal scoorden was het Sleeuwijk die dat in de tweede helft deed.  Een corner kwam voor de voeten van een speelster van Sleeuwijk, zij kon hem in eerste instantie niet binnen werken maar daarna kon een andere Sleeuwijkse dit wel doen, tussenstand 1-2. Ook kregen onze buren nog een kans op de 1-3, maar gelukkig was dit keer de lat de beste vriend van Jonneke. Lisa, die niet helemaal fit was deed toch een poging om mee te doen en dat ging eigenlijk gewoon goed, top! Ondertussen was het dus nog 1-2 en wij zouden en moesten de gelijkmaker maken. En ja, dat lukte! Een paar minuten voor tijd was het Kayra die van afstand probeerde en zo de 2-2 binnenschoot! Kozakken Boys MO17 - Sleeuwijk MO17 eindigt in een 2-2 gelijkspel.

Wij wensen Sleeuwijk MO17-1 nog veel succes toe in deze competitie & wie weet hebben we volgend seizoen weer een derby.

Dan is het nog even tijd voor wat minder leuk nieuws. Helaas heeft onze laatste vrouw Anna besloten om wegens school & werk te stoppen met wedstrijden te spelen in ons team. Als het kan probeert Anna er nog bij te zijn, maar waarschijnlijk moeten we het de rest van het seizoen zonder haar stellen. Anna bedankt voor je inzet en gezelligheid tot dusver en we hopen dat je toch nog zoveel mogelijk mee kan doen👊!

Aankomende zaterdag spelen wij onze laatste uitwedstrijd van deze competitie. In Asperen gaan wij om 10:30 uur op jacht naar de overwinning.