13 oktober 2018 12:30

Scheidsrechter

Rien van Zijl

Onbekend

Zaterdag 13 oktober – Kozakken Boys 3 kent een uitstekende competitiestart. Met 7 punten uit 3 wedstrijden zijn we terug te vinden een keurige 2e plek. Wie had dat gedacht aan het begin van de competitie? Wij in ieder geval niet. Op een zonovergoten Sportpark De Zwaaier verscheen vandaag LRC 4 tegenover ons aan de aftrap.

Het 3e elftal van Kozakken Boys begon deze wedstrijd met de volgende elf gladiatoren:
Richard – Addy, Arnie, Mark, Danny – Rohan, Kevin, Teus, Remco – Hubert, Youri.
De dure bank bestond deze week uit: Gerco, Jesse, Marco, Benny & Ricky.

Net zoals elke wedstrijd was het begin wat slapjes. Zo was het eerste wapenfeit voor de mannen uit Leerdam. Een schot van de LRC-spits verdween echter een metertje naast de goal, waardoor we deze week niet met een achterstand begonnen. Danny, vandaag geposteerd op de linksbackpositie, leek de eerste 10 minuten vleugels te hebben. De gehele rechterkant van LRC lag voortdurend open, waardoor Danny als een hinde de linkerkant kon bestrijken. Het was dan ook Danny met de eerste kans voor ons. Een voorzet/schot kon net over worden getikt door de Leerdamse goalie. Kort daarna kreeg Mark een flinke kans uit een corner, maar wist deze helaas niet te verzilveren. Het duurde echter niet lang voordat we de leiding namen. Kevin stuurde Hubert de diepte in met een splijtende pass. Het was voor Hubert dan ook een koud kunstje om deze 1-op-1 situatie uit te buiten en de 1-0 op het scorebord te zetten. Na welgeteld 15 minuten moest Danny de tol betalen voor het wervelende begin. Een hamstringblessure zorgde voor de 1e wissel. Benny Vogel nam de linksbackpositie over. Na de 1-0 kakte de wedstrijd in. Het voetbal was van beide kanten niet om over naar huis te schrijven. De wedstrijd kabbelde wat voort, waarna er na precies 45 minuten een einde kwam aan de eerste helft.

Nadat iedereen in de kleedkamer op scherp is gezet en er drie keer werd gewisseld (Jesse voor Youri, Marco voor Remco, Gerco voor Rohan) kwam Kozakken Boys goed uit de startblokken. Na 2 minuten kreeg Jesse een niet te missen kans. Hij rondde echter te nonchalant af. De volgende kans resulteert wel in de 2-0. Marco schat een lange bal beter in dan zijn directe tegenstander, waarna hij Teus alleen voor de keeper zet. Teus schiet de bal keurig in de lange hoek. De ruimere voorsprong doet ons goed. Enkele minuten na de 2-0, wederom een enorme kans voor Jesse, maar wederom een enorme misser. Zal hij met z’n gedachten in Spijkenisse zitten? Nadat ook Teus slachtoffer wordt van een hamstringblessure, is het Rick van Garderen die zijn plek inneemt.

Na een uur spelen is het opeens LRC dat iets terugdoet. Een goed genomen corner wordt hard achter Richard tegen de touwen gekopt. Lang hoeft LRC niet te dromen van een comeback. Slechts 2 minuten na de aansluitingstreffer is het Jesse die de 3-1 binnen knalt. Onze rooie vriend komt van links naar binnen, passeert 2 tegenstanders en schiet de bal met precisie de hoek in. Vervolgens dient zich eigenlijk een kopie aan van de eerste helft. Het tempo is vrij laag, de kansen zijn schaars en er volgen weinig enerverende momenten. Alleen LRC wordt nog gevaarlijk uit een vrije trap, maar deze knal spat uiteindelijk uiteen op de lat.

Dit betekent dat Kozakken Boys 3 weer 3 punten bij kan schrijven en dat we momenteel, samen met Schelluinen 2, de koppositie bemachtigen. Een ongekende weelde mannen van 3. Volgende week staat er geen competitiewedstrijd op het programma, maar dit komt ons niet heel slecht uit gezien de pijntjes/blessures bij verschillende spelers. Op 27 oktober zullen we de competitie een vervolg geven met een uitwedstrijd tegen Unitas 2. Wanneer we deze uitstekende race voort kunnen zetten kunnen we de koppositie vasthouden of misschien wel verstevigen. Tot over 2 weken!