Gerco Nijhof (penalty)
Kevin Sluyk (corner)

3e klasse E

10 november 2018 12:30

10 November - Na een kansloze nederlaag tegen Oranje Wit moest Kozakken Boys 3 zich zien te herpakken tegen Schelluinen 2. De mannen uit Schelluinen wisten uit de eerste 5 wedstrijden 10 punten te verzamelen. Op voorhand een lastige klus om de drie punten mee te nemen naar Werkendam.

Het 3e startte deze week met de volgende 11 namen:
Danny; Rohan - Arnie - Ludo - Benny; Gerco - Stefan - Teus - Jesse; Youri - Mark.

Wie als neutrale supporter het eerste half uur heeft gezien, dacht wellicht aan een afgesproken salonremise. Er gebeurde weinig en van hoogtepunten was weinig sprake. Tot Schelluinen plots een grote kans krijgt. Een goede crossbal vanaf het middenveld zet de linksbuiten van Schelluinen 1 op 1 op Danny. Deze wordt ook gepasseerd, maar gelukkig weet Rohan de bal net voor de doellijn weg te werken.
vervolgens komt er wat leven in de wedstrijd met kansen over en weer. Zo kopt Schelluinen op de lat, schiet Stefan hard op de lat, weet Mark een 1 op 1 kans niet uit te buiten en tikt Danny een grote kans van Schelluinen tot corner. Na 45 gaan we rusten met een 0-0 stand.
Rohan en Benny worden vervangen door Sluijk en Marco. Na de rust begint Schelluinen scherper aan de tweede helft. Kozakken Boys zit in een moeilijke fase, maar weet er verschillende keren gevaarlijk uit te komen. Helaas had Youri het vizier vandaag niet op scherp staan. Schelluinen weet op een gevaarlijk schot en een vrije kopkans na weinig meer te creëren. Een kwartier voor tijd is het Jesse die vanuit een counter de hele linkerflank oversteekt, naar binnen trekt en onreglementair van de bal wordt gezet; een penalty voor het 3e! Gerco weet de penalty zoals gewoonlijk tegen de touwen te schieten waardoor de boys de leiding nemen. 5 minuten voor tijd is het Teus die de wedstrijd op slot kan gooien, maar zij grote kans verdwijnt helaas naast het doel. 2 minuten is het echter Sluijk die wel de 0-2 op het scorebord zet. Hij weet een corner prima binnen te tikken.

Zo weet Kozakken Boys 3 na de verliespartij van afgelopen week de rug uitstekend te rechten. De 1e plaats is wederom weer in Werkendamse handen! Volgende week staat er om 12:30 een thuiswedstrijd tegen Groot Ammers 3 op het programma. Tot dan!