Kozakken Boys 3 weet een 2-0 achterstand om te buigen

Teus Visser (schot)
Teus Visser (kopbal)

3e klasse E

6 oktober 2018 15:00

Zaterdag 6 oktober - Voor Kozakken Boys 3 stond vandaag de uitwedstrijd op het programma tegen VVAC 3 uit Ottoland. De tegenstander van vandaag bezet de laatste plaats met 0 punten uit twee duels. Kozakken Boys 3 kent daarentegen een goede start van de competitie met 4 punten uit twee duels. De vraag was of de mannen uit Werkendam een vervolg konden geven aan de winnende reeks die vorige week is ingezet.

Kozakken Boys 3 begon met de volgende elf namen:
Richard - Addy, Thomas, Mark, Benny - Stefan, Kevin, Danny, Teus - Youri, Jesse.
Op de bank zaten Hubert, Rohan, Remco en Arnie. Rick was toch wel de grote afwezige van de dag.

Het derde begon slap aan de wedstrijd. Het was dan ook VVAC dat in minuut 3 al op een 1-0 voorsprong kwam.
Teus probeerde daarna iets terug te doen met een afstandschot, maar zag zijn poging gekeerd worden door de doelman van VVAC.
De wedstrijd was 7 minuten oud toen een miscommunicatie zich voor deed tussen Thomas en Richard (2-0).
Kozakken Boys mocht dus binnen afzienbare tijd driemaal aftrappen, en dit was toch tweemaal meer dan gewenst.
Het spelbeeld was eenzijdig: Kozakken Boys 3 had het meeste balbezit en tikte de bal rustig rond, waar VVAC afwachtte. Het tempo ontbrak echter, waardoor er niet veel kansen werden gecreëerd.
Gedurende de eerste helft liet het derde zich meer zien voor de goal van de tegenstander. Zo was het Danny die met een scherpe bal Youri diep stuurde. Onze spits miste helaas de concentratie en schoot de bal nonchalant over. Vlak voor rust was de aansluitingstreffer gelukkig daar: Teus speelde de bal goed door op Youri, die de bal beheerst in het netje schoot. De stand had voor rust ook al gelijk kunnen staan. Jesse faalde echter en schoot wild over.

Na enkele harde woorden en de nodige aanpassingen (Remco voor Thomas, Rohan voor Addy en Hubert voor Danny) in de rust, had Kozakken Boys 3 iets recht te zetten.
Op het scorebord prijkte minuut 50, toen de stand, zeker niet onverdienstelijk, gelijk werd getrokken. Het was Jesse, die het vandaag sowieso op zijn heupen had (waarschijnlijk omdat zijn vriendin kwam kijken), met een mooie actie vanaf links. Hij wist Teus net buiten het zestienmetergebied vrij te zetten, en iemand met de traptechniek van Teus moet je daar niet ongedekt laten (2-2).
In minuut 58 kreeg Hubert, na een mooie steekpass van Jesse, de uitgelezen mogelijkheid om Kozakken Boys voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong te zetten. Hij verprutste jammer genoeg zijn kans, en ook Kevin zag zijn inzet gepakt worden door de keeper van VVAC.
De bevrijdende 2-3 liet echter niet lang op zich wachten. Jesse passeerde knap zijn mannetje op de achterlijn, en wist Teus te bedienen die de bal gericht in de benedenhoek kopte.
Hubert had vandaag het geluk niet aan zijn zijde. Na een mooie steekpass van Stefan ging de volgende inzet van onze routinier via de binnenkant van de paal eruit.
Teus is afgelopen dinsdag een jaartje ouder geworden, maar dit zag je er totaal niet van af. Onze 24-jarige jonge god was vandaag bij alle doelpunten betrokken. Zo ook bij de 2-4 in de 67e minuut. Hij zag Youri vertrekken en gaf een puike bal de diepte in vanaf de rechtshalfpositie. Deze mogelijkheid was voor Youri wederom een koud kunstje.
Hierna liet Kozakken Boys 3 de teugels wat vieren en kwam VVAC, ietwat gedwongen, aan voetballen toe.
Een vermeende handsbal van Remco (lees: hij kreeg een schot tegen zijn billen aan) was de kans voor VVAC om terug te komen in deze wedstrijd. Richard stond zijn mannetje op de doellijn en keerde de strafschop.
Stefan wist verder de paal nog te vinden na een onderschepping en een balletje breed van Hubert, waardoor de stand onveranderd bleef.

Het laatste fluitsignaal klonk, en het raadplegen van Voetbal.nl vertelde Kozakken Boys 3 dat het op een mooie 2e plek staat in de competitie.
Het derde kwam vandaag dus sterk terug na een vroege 2-0 achterstand. Uiteindelijk is het een klinkende, dikverdiende overwinning geworden. De winning mood hebben we te pakken, op naar volgende week!