Kristian Versluis

Zaterdag 9 maart - Vandaag was het tijd voor de tweede thuiswedstrijd na de winterstop. Schelluinen 2 was de ploeg die de groene zoden van veld 1 op Sportpark De Zwaaier mocht betreden. Het uitduel was al een boeiend schaakspel, dat door details toentertijd in het voordeel van het derde elftal werd beslist, dus dit veelbelovende duel stond natuurlijk rood onderstreept in de agenda. De grote vraag was of de carnaval er niet te veel heeft ingehakt en of de manschappen van Kozakken Boys 3 de ongeslagen reeks na de winterstop kunnen vasthouden.

Het derde elftal trad aan met de volgende elf namen: Danny D - Remco, Arnie, Mark, Benny - Stefan, Gerco, Ludo, Kevin - Youri, Robin.
Voor Robin een memorabele dag: zijn eerste basisplaats in Kozakken Boys 3. Op de bank zaten Marco, Thomas, Addy, Hubert en Danny H.

De beide ploegen keken in het begin van de wedstrijd een beetje de kat uit de boom. Met wat speldenprikjes her en der werd er getracht een openingstreffer te forceren.
Schelluinen was daar als eerste dichtbij. Een goed lopende aanval over links werd voorgegeven, waarna Danny D zich met heel zijn hebben en houwen voor de bal gooide, met resultaat: nog steeds 0-0.
Even later moest Stefan helaas het veld verlaten wegens een blessure aan zijn enkel die hem parten speelde, opgelopen in de wedstrijd tegen Arkel. Marco was zijn vervanger op het middenveld. Vlak daarna viel ook Benny geblesseerd aan zijn schouder uit, Addy kwam voor hem in de plek.
Kozakken Boys kwam in de loop van de eerste helft wat meer los. Dit resulteerde tot enkele honderd procent scoringsmogelijkheden. Deze mogelijkheden werden helaas niet benut door het derde elftal. De beste mogelijkheid, of misschien was het zelfs wel een goal, was een doelpoging vanuit een hoekschop. De spelers die in de buurt stonden waren ervan overtuigd dat de bal ruim over de lijn was, de scheidsrechter oordeelde echter anders. Robin had daarna, na goed afleggen van Gerco, te veel tijd nodig in het zestienmetergebied en hielp hierdoor zijn kans om zeep. Even later was het diezelfde Robin die een voorzet zo binnen kon koppen. Onze aanstaande bruidegom bleek niet zo behendig te zijn in het sturen van de bal met zijn hoofd, want de bal sprong terug het veld in via de lat.
Het laatste gevaar in de eerste helft kwam van onze tegenstander van vandaag. Wederom een aanval over links, maar de spits, die beheerst naar binnen sneed, stuitte op de voeten van Danny D.
Hierdoor zochten we de kleedkamer op met de welbekende brilstand op het scorebord.

In de rust werd er één wissel doorgevoerd: Robin mocht achterblijven in de kleedkamer en Hubert kwam voor hem in de plek. De Kozakken wisten dat ze in de tweede helft met de wind in de rug zouden spelen, en betraden dus met volle moed het veld voor het tweede bedrijf.

Na de rust zagen we een sterk Schelluinen uit de kleedkamers komen. De eerste grote kans liet dan ook niet lang op zich wachten. Schelluinen wist via de linkerkant (namens de tegenstander gezien) de zestien binnen te dringen en met een geplaatst schot ging de bal richting de linkerbenedenhoek. Danny D hield zijn ploeg echter op de been met een uiterste krachtsinspanning.
Enkele luttele minuten later was het moment van de wedstrijd daar: de bevrijdende 1-0. En wat voor goal! Een zondagsschot van Remco maar dan op de zaterdag. Laatstgenoemde had vleugels gekregen van het carnaval vieren, kreeg de bal rond de middenlijn en stoomde op, zag geen andere mogelijkheid dan schieten op de goal en deed dat ook fantastisch. Met een krul ging de bal de linkerbovenhoek in, een prachtgoal.
Het derde elftal was nog maar net uitgejuicht en bijgekomen van de goal van Remco, of de tweede beauty mocht al aangetekend worden. Youri versnelde (ja, u leest het goed) op rechts langs zijn tegenstander, kapte vervolgens naar binnen en schoot de bal, via de paal, in de linkerbovenhoek. De monden vielen dus tweemaal open in een kort tijdsbestek, en terecht!
Halverwege de tweede helft vond Arnie het welletjes en mocht Thomas nog wat minuutjes meepikken, omdat onze DJ het in de eerste helft belangrijker vond om tickets voor Defqon te kopen dan om te strijden voor zijn team.
Voor Schelluinen was de wedstrijd na de twee prachtige goals gelopen. Dit resulteerde uiteindelijk in de 3-0 uit een corner. De verdediging van Scalune kon de bal niet wegwerken uit de eigen zestien, waarna Kevin de bal gemakkelijk binnen wist te tikken.
Na de 3-0 was de druk van de ketel en durfde Danny H ook weer eens het mooie rood-witte tricot over zijn schouders heen te hijsen. Gerco maakte plaats voor de teammanager.
Schelluinen kwam er nog eenmaal gevaarlijk uit, maar weer wist Danny D de inzet op knappe wijze te pareren. Onze sluitpost bleek vandaag een ware sta-in-de-weg voor onze tegenstander van vandaag.
Tegen het einde van de wedstrijd liet Youri nog eenmaal zijn ware spitsenaard zien: een droge schuiver in de verre hoek betekende de 4-0.
De score had ook, door een miraculeuze goal, nog hoger uit kunnen vallen. Mark probeerde de bal vanaf de eigen helft op de rechterflank neer te leggen. De bal werd echter geschept door de wind, en ging maar net langs de voor ons verkeerde kant van de paal.
Toen het horloge van de (overigens prima leidende) scheidsrechter negentig minuten aangaf, klonk het laatste fluitsignaal van deze wedstrijd en gingen de handjes de lucht in bij Kozakken Boys 3.

Al met al zat deze wedstrijd boordevol kansen die vooral gemist werden. Toen het derde elftal de wind in de tweede helft in de rug had, ging het ze figuurlijk ook voor de wind, met een eclatante 4-0 zege als eindresultaat. Door deze winstpartij en door de uitslagen op de andere velden, is Kozakken Boys 3 weer opgeklommen tot plek 3. Het verschil met de tegenstander van vandaag en de nummer 8 van de competitie is opgelopen tot 6 punten. Volgende week wacht weer een nieuwe tegenstander: Groot-Ammers uit, altijd lastig.