79'
80'

2e divisie 2e divisie

6 oktober 2018 18:00

Kozakken Boys was twintig minuten voor tijd op sterven na dood, maar verraste vriend en vijand met een prachtige comeback. Een 3-1 achterstand werd omgebogen in een 3-4 overwinning. Geplaagde spits El Azzouti kroonde zich diep in de blessuretijd tot matchwinner.

Op voorhand lag er in het nog prille seizoen veel druk bij beide ploegen. VVSB wachtte nog op de eerste overwinning en bij een zege van de ploeg uit Noordwijkerhout stond de nieuwe status van hekkensluiter op Kozakken Boys te wachten. Het eerste kwartier werd ook duidelijk dat VVSB niet van plan was te verliezen van de Werkendammers. De hekkensluiter opende sterk en werd beloond met een 1-0 voorsprong. Na de voorsprong kreeg Kozakken Boys meer ruimte, maar kon het de uitblinkende keeper van VVSB niet passeren.

Het wedstrijdverloop leek lang op dat van tegen GVVV: "Kozakken Boys jaagt op een gelijkmaker en krijgt vervolgens een verdubbeling van de achterstand om zijn oren". Zo ook in Noordwijkerhout werd de score nog voor rust verdubbeld. Uit de kleedkamer gekomen veranderde het wedstrijdbeeld niet veel. Wel waren de meegereisde supporters getuige van misschien nu al het mooiste doelpunt van het seizoen. Een atletische omhaal van El Azzouti viel onder de categorie ‘wereldgoal’ en was tegelijkertijd de aansluitingstreffer. Twintig minuten voor tijd gooide VVSB de wedstrijd, zo leek het, in het slot. Een razendsnelle tegenaanval was genoeg om Richard Arends voor de derde keer te verschalken (3-1).

Waar vorige week het laatste kwartier eindigde in een teloorgang, werden de laatste vijftien minuten in Noordwijkerhout memorabel. Via een verdwaalde voorzet van Stout die in het doel verdween, werd het slotoffensief definitief ingezet. Nog geen drie minuten later was de goed ingevallen Van Eijma verantwoordelijk voor een fortuinlijke frommelgoal en als kers op de taart maakte El Azzouti het Werkendamse feestje compleet. Kozakken Boys kan deze opkikker goed gebruiken met het zicht op de ranglijst. Volgende week is HHC de tegenstander. Bij winst volgende week verlaat Kozakken Boys voorlopig de degradatiezone.