86'
Olaf van der Sande

2e divisie 2e divisie

24 november 2018 15:00

Kozakken Boys heeft het goede gevoel van vorige week niet door kunnen trekken. In het “blauwe” Spakenburg ging de ploeg van nieuwe trainer Michel Langerak met 2-1 onderuit.

Kozakken Boys begon voortvarend aan het duel. De Werkendammers straalden vertrouwen uit en werden na slechts negen minuten voetballen beloond met een doelpunt van Leon Bot. Het openingsdoelpunt vergrootte de overtuigingskracht van Kozakken Boys en het ging daarna ook naarstig opzoek naar verdubbeling van de voorsprong. Gwearon Stout was het dichtstbij, maar zijn schot werd met een flinke dosis mazzel gepareerd door de Spakenburgse doelman.

Vlak voor rust liet Spakenburg zich voor het eerst gelden met een counter. De Blauwen toonden zich uiterst effectief en kwamen vlak voor rust op gelijke hoogte. Die tik kwam Kozakken Boys in de tweede helft niet meer te boven. De Werkendammers kregen steeds minder grip op de wedstrijd en liepen na ruim een uur spelen zelfs tegen een 2-1 achterstand aan. In het slotoffensief was Bolsius nog heel dichtbij de, op basis van de eerste helft, verdiende gelijkmaker, maar zijn poging trof geen doel waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-1 winst voor Spakenburg.