Wesley Goeman (vrije trap)
79'

2e divisie 2e divisie

15 september 2018 15:30

Kozakken Boys heeft zijn eerste competitieoverwinning te pakken en heeft hiermee de laatste plek verlaten. In en tegen Rijnsburg werd het 1-3 voor de Werkendammers. Slechts een kort tijdsbestek van vijftien minuten was nodig om de Rijnsburgers aan de kant te zetten. Mede dankzij twee doelpunten van El Azzouti werd de 0-3 ruststand bereikt. In de tweede helft kwam de ploeg uit Rijnsburg die tussenstand niet meer te boven.

In het eerste kwart van de wedstrijd bleven beide ploegen afwachtend en zo nu en dan werd een speldenprikje uitgedeeld. Pas in het tweede deel van de eerste helft liet Kozakken Boys zien dat de scherpte die de weken ervoor ontbrak nu wel aanwezig was. El Azzouti benutte feilloos een strafschop en vijf minuten later was Jeffrey Rijsdijk het eindstation bij een ingestudeerde corner. Vlak voor rust liet El Azzouti nogmaals zien dat hij het scoren nog niet verleerd is. Een schot met de buitenkant van de schoen belandde laag in de verre hoek.

In de tweede helft ging Rijnsburg op zoek naar de aansluitingstreffer. Die treffer kwam er ook, maar de mooie vrije trap was niet genoeg om Kozakken Boys nog aan het wankelen te krijgen. Over een week speelt Kozakken Boys opnieuw een uitwedstrijd. HFC is dan de tegenstander.