Fouad Belarbi
Matthijs Jesse

2e divisie 2e divisie

25 augustus 2018 15:00

Na een bizarre middag waarin Kozakken Boys twee keepers geblesseerd zag uitvallen, beleven de Werkendammers een valse start in de Tweede Divisie. Op eigen veld ging de ploeg van Jasper de Muijnck met 0-1 onderuit tegen een defensief AFC. In de 41ste minuut was oud-Kozakken Boys spits Ignacio verantwoordelijk voor het enige doelpunt.

Wat niemand voor mogelijk hield gebeurde zaterdag op het veld in Werkendam. Beide doelmannen konden door toedoen van blessures na twintig minuten voetballen niet verder. Een veldspeler moest daardoor de keepershandschoenen aandoen. Centrale verdediger Sven van Ingen werd het grootste deel van de wedstrijd keeper. Ondanks een aantal knappe reddingen moest hij toch één keer buigen voor een tegendoelpunt.

Kozakken Boys probeerde de tweede helft meermaals langs de Amsterdamse muur te komen, maar kon weinig tot geen mogelijkheden creëren. Daarbij zorgde de keeperschaos ervoor dat Kozakken Boys weinig keuzes meer had om met verse krachten vanaf de bank AFC pijn te doen. In de laatste twintig minuten werd Jeffrey Rijsdijk nog in het veld gebracht, maar het was niet genoeg om een verlies te voorkomen.