76'
Jan-Willem Tesselaar

2e divisie 2e divisie

1 september 2018 15:30

Tijdens de eerste topper van het seizoen 2018/19 bleven Katwijk en Kozakken Boys in balans. De twee kemphanen van vorig seizoen vochten elkaar soms letterlijk de tent uit met als opvallendste voorval een incident tussen Kozakken Boys-assistent Ton Cornelissen en Katwijk-aanvoerder Robbert Susan. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De ploeg van Jasper de Muijnck liet ten opzichte van de week ervoor een uitstekende indruk achter op het veld. De Werkendammers oogden frisser en waren in staat de tegenstander veel meer onder druk te zetten. Zeker in de openingsfase had Kozakken Boys het heft in eigen handen. Na ongeveer twintig minuten spelen liet Katwijk zich wat vaker horen en werd ook steeds gevaarlijker, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren in het eerste bedrijf.

Tijdens de rust werd aanwinst Charlton Vincento ingebracht. Zijn competitiedebuut bleef niet onopgemerkt. Hij creëerde een reuzekans voor El Azoutti en was verantwoordelijk voor de openingstreffer. Vlak voor het doelpunt had het spel tien minuten stilgelegen doordat Ton Cornelissen en Robbert Susan het met elkaar aan de stok hadden kregen. De arbiter besloot na de rustperiode beide betrokkenen een rode kaart te geven, waardoor Katwijk verder moest met tien man.

Kozakken Boys leek het duel naar zich toe te trekken met de 0-1 voorsprong en een mannetje meer, maar de arbiter kende een dubieuze strafschop toe aan Katwijk. Marciano Mengerink wist dit klusje vanaf elf meter, zoals zo vaak vorig seizoen, te klaren. Na negentig minuten overheerste daardoor een nare bijsmaak aan de kant van Kozakken Boys.

De samenvatting en interviews vindt u hier.