AFC (zon)

1 - 1

2e divisie 2e divisie

26 januari 2019 14:00

Kozakken Boys heeft op de valreep nog een punt uit Amsterdam mee kunnen nemen. De Werkendammers gaven goed partij tegen de koploper van de Tweede Divisie wat resulteerde in een eindstand van 1-1.

Kozakken Boys had haast heel de wedstrijd de organisatie goed op orde waardoor AFC nauwelijks gevaarlijk kon worden. Daarentegen was Kozakken Boys wel via El Azzouti en Mutzers een aantal keer dichtbij de openingstreffer. Ondanks de goede organisatie was het toch AFC dat vlak na rust via een kiezelhard schot in de kruising op voorsprong kwam. Lang leek het daarna dat AFC de overwinning over de streep ging trekken, maar vijf minuten voor tijd keerde het tij.

Invaller Charlton Vincento was de gevierde man. Zijn kopbal verdween in minuut 85 met een sierlijke boog achter de Amsterdamse doelman (1-1). Kozakken Boys kreeg na de gelijkmaker aanvallende vleugels en kwam via een boogbal van spits El Azzouti zelfs nog bijna op voorsprong, maar de bal werd op het laatste moment op de lijn weggeschoten waardoor de Werkendammers met een “welverdiend” punt uit Amsterdam vertrokken.