Glenn Kobussen
Ryan Snelders

2e divisie 2e divisie

13 oktober 2018 15:00

Een zonovergoten middag op Sportpark de Zwaaier moest het toneel worden van de eerste thuiszege. Ondanks de prachtige weersomstandigheden en de morele boost van vorige week blijft Kozakken Boys aanmodderen in de Tweede Divisie en blijft het voor de vierde keer puntloos achter op eigen veld. HHC Hardenberg bezorgde de Werkendammers in de slotfase een zeer pijnlijke 2-3 nederlaag.

In tegenstelling tot vorige week nam Kozakken Boys dit keer wel het initiatief. De ploeg speelde verzorgd, maar kon de Hardenbergers niet ‘echt’ onder druk zetten. Daarentegen stichtte HHC ook weinig gevaar. Toch kwam Kozakken Boys weer op achterstand wegens individuele fouten en miscommunicatie in de achterhoede. Doelman Arends schatte bij de 0-1 een voorzet verkeerd in. Enkele minuten later was er opnieuw miscommunicatie tussen de doelman en de verdediging waarna een strafschop en de 0-2 volgde.

Vlak voor rust kwam Kozakken Boys terecht terug in de wedstrijd. De aansluitingstreffer van El Azzouti gaf de supporter daardoor hoop op een goed resultaat in de tweede helft. In het tweede bedrijf werd ook steeds duidelijker dat HHC een ‘te kloppen elftal’ was. Kozakken Boys zette meer druk naar voren en kwam, nadat eerst een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, alsnog op gelijke hoogte via Monteiro. De aanvalsdrang werd nog groter en de Werkendammers kregen twee levensgrote kansen op 3-2, maar Van Eijma en Vincento waren onfortuinlijk in hun afronding. Tot ergernis van het Werkendamse publiek viel een lange Hardenbergse lange bal aan de andere kant wél goed en werd lauw verdedigen genadeloos afgestraft.

De samenvatting en interviews vindt u bij KB TV

KB Media/Niels Pruissen

A.s. dinsdag, 16 oktober, spelen onze Kozakken een oefenwedstrijd in Breda tegen Baronie, de wedstrijd begint om 20.00 uur.