Maurice de Ruiter
81'

2e divisie 2e divisie

9 maart 2019 15:30

Kozakken Boys heeft zijn grootste overwinning van het seizoen geboekt. Nota bene koploper IJsselmeervogels was de op voorhand geduchte opponent, maar werd met 5-0 met de grond gelijk gemaakt door de Werkendammers. De Spakenburgers moesten daarmee de koppositie opnieuw afstaan aan AFC en Kozakken Boys vestigde zich door de overwinning steeds beter in de subtop.

Kozakken Boys was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester op de winderige Zwaaier. IJsselmeervogels had beduidend meer last van de weersomstandigheden dan Kozakken Boys en kon zich mede daardoor niet in de wedstrijd knokken. Vlak voordat de wedstrijd werd stilgelegd wegens de steeds slechter wordende weersomstandigheden rondde El Azzouti een mooie aanval af (1-0). Nadat de spelers weer uit de catacomben waren gekomen vloog de ploeg van Michel Langerak opnieuw vol overtuiging uit de startblokken. Het was Vincento die het eindstation was van het vroege doelpunt na de onderbreking (2-0).

Na de rust werd het per minuut pijnlijker voor IJsselmeervogels. De Spakenburgers maakten halverwege het seizoen al bekend dat ze zich voor volgend seizoen zouden versterken met Stout, Monteiro en el Azzouti. Het trio van Kozakken Boys liet duidelijk merken dat het in het huidige seizoen absoluut nog niet van plan is “De Vogels” een handje te helpen. Waar Monteiro en Stout vlak na rust voor de derde en vierde goal tekende was het el Azzouti op aangeven van Stout die met de vijfde goal van de middag tien minuten voor tijd de vernedering compleet maakte (5-0).

Met slecht één verliespartij na de winterstop is Kozakken Boys bezig met een uitstekende tweede seizoenshelft en ziet het vol vertrouwen de laatste tien wedstrijden van het seizoen tegemoet. Volgende week spelen de Werkendammers op Het Kasteel tegen Jong-Sparta Rotterdam.