Vincent Tel

2e divisie 2e divisie

16 februari 2019 15:00

Met samengeknepen billen heeft Kozakken Boys drie punten overgehouden aan het thuisduel me Rijnsburgse Boys.

De Werkendammers overleefden met veel fortuin en uitstekend keeperswerk het slotoffensief van de Rijnsburgers en wonnen met 2-1. Met de zege kruipt Kozakken Boys steeds dichter richting de subtop van de Tweede Divisie.

Michel Langerak trad aan met dezelfde basisopstelling als vorige week tegen Jong-Vitesse. Het team kwam voor eigen publiek goed uit de startblokken en stond na slechts drie minuten voetballen al op voorsprong door een doelpunt van Leon Bot. Kozakken Boys bleef na de voorsprong het veldoverwicht behouden en kreeg halverwege het eerste bedrijf ook een strafschop toegewezen. El Azzouti, waar de overtreding op was begaan, benutte zelf het buitenkansje en zette de Werkendammers daarmee op een 2-0 voorsprong.

In de tweede helft kreeg Rijnsburgse Boys het overwicht waardoor Kozakken Boys nog nauwelijks gevaarlijk werd. In de 65ste minuut was de aansluitingstreffer van de uitploeg een feit. De “Uien” kropen gaandeweg de tweede helft steeds verder richting het doel van Kozakken Boys, maar steeds moesten de aanvallers hun meerdere erkennen aan een uitstekend keepende Nils den Hartog. De doelman sleepte Kozakken Boys door de slotfase heen en was daarmee de uitblinker van de wedstrijd. Eindstand 2-1.