76'
Noah van Geenen

2e divisie 2e divisie

16 maart 2019 15:30

Kozakken Boys heeft voor de achtste keer op rij geen verliespartij geleden. Dit keer werd het beloften elftal van Sparta Rotterdam aan de succesreeks toegevoegd. De Werkendammers versloegen de jonge Spartanen met 1-2.

Kozakken Boys was in de beginfase de betere ploeg op Het Kasteel. Het oogde frisser, voetbalde beter en kwam nadat het daarvoor wat speldenprikjes had uitgedeeld in de 13de minuut al op een 0-1 voorsprong. Leon Bot nam de openingstreffer voor zijn rekening.

Vlak na rust kwam Jong-Sparta terug in de wedstrijd via een doelpunt van Boukhari (1-1). Kozakken Boys raakt niet in paniek na de tegenvaller en ging op zoek naar een tweede treffer. Via een prachtige kopbal van oud-Spartaan Veenhoven waren het de Werkendammers die opnieuw op voorsprong kwamen. Daarna kreeg het nog kansen op 1-3, maar die werden niet benut en dus eindigde het duel in een 1-2 overwinning.

Volgende week speelt Kozakken Boys thuis tegen nummer vier Excelsior Maassluis. Bij winst gaan de Werkendammers zich serieus nestelen in de top vijf van de Tweede Divisie.