Nathaniel Will
Jasper Waalkens

2e divisie 2e divisie

13 april 2019 15:00

Kozakken Boys heeft een goed resultaat neergezet. De ploeg van Michel Langerak versloeg Spakenburg in de amateurklassieker met 2-1.

Sander Heeshakkers opende in de vijftiende minuut de score door een getoucheerde voorzet die er gedragen op de wind zo in de verre hoek zeilde. Daarvoor had Kozakken Boys al kansen gehad op de openingstreffer, maar het zondagsschot was wel voldoende voor de openingstreffer. Na de 1-0 was het een gezapig eerste bedrijf waarin weinig gebeurde.

De tweede helft bracht meer vuurwerk. Spakenburg kwam via een raak geschoten strafschop van Ties op gelijke hoogte. Kozakken Boys werd door de tegentreffer wakker geschud en wist snel opnieuw op voorsprong te komen. Ditmaal was Charlton Vincento het eindstation nadat de Werkendammers de defensie van Spakenburg eerst aan parten speelde.

Door de overwinning op de Spakenburgers houdt Kozakken Boys zicht op de 3e periodetitel. Volgende week is FC Lienden de tegenstander.