92'
Jesper Vos

2e divisie 2e divisie

6 april 2019 15:00

Kozakken Boys heeft in eigen huis de drie punten kunnen behouden. Het beloften elftal van Almere City werd met 3-1 verslagen. Rijsdijk had een belangrijke bijdrage in de overwinning. De oud-speler van Almere City FC werd noodgedwongen ingebracht door een blessure bij middenvelder Van Nuland. De invaller was vervolgens betrokken bij alle doelpunten van de Werkendammers.

Het seizoen van Kozakken Boys is gespeeld met het oog op de ranglijst. Het enige waar de ploeg van Michel Langerak nog voor speelt is een 3e periodetitel. Een overwinning op laagvlieger Jong Almere City FC was daarvoor noodzakelijk. In de beginfase was Kozakken Boys gevaarlijker dan de tegenstander en was het via Mutzers en een aantal kopballen heel dichtbij de openingstreffer. Ook Almere City liet af en toe zich gelden. Centrale verdediger Monteiro moest zich uiterst inspannen om een leep balletje over doelman Den Hartog nog van de lijn te kunnen keren. Een paar minuten later, toen Rijsdijk inmiddels was ingevallen, werd het eerste schot op doel van diezelfde Rijsdijk, mede door clownesk keeperswerk, de openingstreffer van de wedstrijd (1-0).

Kort na rust was de wedstrijd helemaal gespeeld. Een vrije trap van Rijsdijk werd ingetikt door El Azzouti die daarmee de score verdubbelde. Mede doordat de keeper van Almere zich in de tweede helft uitstekend herstelde van zijn fout in de eerste helft werd het geen monsterscore voor Kozakken Boys. In de 66ste minuut was het weer Rijsdijk die een doelpunt mocht bijschrijven. Tien minuten voor tijd deed Almere via Ramadani nog wat terug (3-1) en miste El Azzouti in de 92ste minuut nog een strafschop voor een 4-1 overwinning.