Tim van Soest
85'

2e divisie 2e divisie

22 september 2018 14:30

Kozakken Boys gaat met een flinke domper het weekend in. De ploeg verloor met 3-2 van de Koninklijke HFC en mocht dat vooral zichzelf aanrekenen. Dat Kozakken Boys na vijf wedstrijden blijft steken op slechts vier punten is een teleurstellende seizoenstart, maar zaterdagmiddag zakte de Werkendammers in het tweede bedrijf ver onder de ondergrens. Opmerkelijk was dat voor rust de Koninklijke geen enkele aanspraak maakten om ook maar één punt in Haarlem te houden.

Kozakken Boys controleerde in de beginfase de wedstrijd en kwam naar mate de eerste helft vorderde steeds dichter bij het vijandelijke doel. Een prachtige voorzet van Sanny Monteiro, die later met een lelijke hoofdwond het veld moest verlaten, leverde uiteindelijk de bevrijdende openingstreffer van Gwearon Stout op. Het Haarlemse publiek kon slechts met lede ogen aanzien hoe vervolgens Kozakken Boys opzoek ging naar een tweede treffer, maar die bleef uit.

Tegen alle verwachtingen in richtten de Haarlemmers zich in de tweede helft op en kwam Kozakken Boys zeer slap uit de kleedkamer. Daarbovenop maakte de Werkendammers ook nog eens individuele fouten en werd de 0-1 voorsprong in een mum van tijd omgebogen in een 2-1 achterstand. Kozakken Boys werd in de periode die volgde zelden gevaarlijk. Pas toen Don Bolsius ingebracht werd, kwamen er nieuwe aanvallende impulsen, maar al snel werd het aan de andere kant 3-1. Van Eijma zorgde direct daarna met een doelpunt (3-2) voor spanning in de laatste minuten, maar een gelijkspel zat er niet meer in.

Aankomende dinsdag speelt Kozakken Boys om 20:00 uur tegen ONS Sneek voor een plek bij de laatste 32 van het KNVB-Beker toernooi. Een wedstrijd onder hoogspanning met het zicht op de huidige vorm en een mooie loting voor de volgende ronde.