80'
Edin Bibuljica

2e divisie 2e divisie

2 februari 2019 15:00

Kozakken Boys leverde zaterdag een uitstekende prestatie af. De Werkendammers versloegen rivaal Katwijk na een 0-1 achterstand met 2-1.

Vanaf minuut één was duidelijk dat de ploeg van Michel Langerak erop was gebrand een goed resultaat neer te zetten tegen Katwijk. Binnen tien minuten kregen de "Boys" twee levensgrote kansen. Sanny Monteiro dacht in minuut twee verantwoordelijk te zijn voor de 1-0, maar zijn kopbal werd wegens buitenspel afgekeurd. Enkele minuten later was Kozakken Boys weer onfortuinlijk in de afronding via Mark Veenhoven met een bal op de paal.

Na een kwartier spelen ging de aloude voetbalwet op. Kozakken Boys benutte zelf niet de kansen en Katwijk kwam via Susan op een 0-1 voorsprong. Ondanks de voorsprong bleven de Katwijkers moeite houden met het spel van Kozakken Boys en kreeg het geen grip op de wedstrijd.

De tweede helft moest Kozakken Boys weer het heft in handen nemen op jacht naar de aansluitingstreffer. Via een vrije trap van Stout die langs iedereen voorbij leek te gaan was het Monteiro die de bal voor het laatst schampte waardoor de bal achter de Katwijkse sluitpost verdween (1-1).

Kozakken Boys drukte door en via een spectaculaire kopbal in de lucht van Charlton Vincento was de 2-1 voorsprong een kwartier voor tijd binnen. De Werkendammers gaven de voorsprong daarna niet meer uit handen en sleepten de drie zeer verdiende punten uit het vuur.