Jaimy Brute

2e divisie 2e divisie

27 oktober 2018 15:00

Onbekend

Kozakken Boys kan voor de eerste keer dit seizoen een punt bijschrijven op de ranglijst voor resultaten op eigen bodem. In een duel tegen de in vorm verkerende beloften van Sparta Rotterdam bleven de Boys met 1-1 overeind.

In de openingsfase waren het vooral de jonge Spartanen die het voortouw namen. De Werkendammers kwamen ongeschonden door de kleine wervelstorm heen en konden gaan bouwen aan de wedstrijd. Zoals wel vaker dit seizoen gooit de ploeg van Jasper de Muijnck zijn eigen ruiten in door het maken van individuele fouten. Tegen Jong Sparta nam Gwaeron Stout de dubieuze eer op zich. Een oliedomme overtreding op het middenveld werd terecht met bestraft met een rode kaart. Een aantal minuten later moest op verzoek van de arbiter ook hoofdtrainer de Muijnck het veld verlaten.

Een omzetting in de rust zorgde ervoor dat Kozakken Boys met vijf man achterop ging spelen en de 0-0 ging verdedigen. Ondanks de overtalsituatie voor Jong Sparta profiteerde de ploeg vrij weinig van “het mannetje meer”. Kozakken Boys was zeker zo gevaarlijk als de uitploeg. Een schitterende aanval van de Werkendammers verdiende een doelpunt, maar het schot van El Azzouti spatte uiteen op de lat. Tot overmaat van ramp ging in de counter na die mogelijkheid de 0-1 voor de Spartanen erin. Een perfect geplaatste bal in de verre hoek bleek kansloos voor doelman den Hartog.

Kozakken Boys toonde veerkracht in eigen huis en wist nogmaals een mooie aanval op te zetten met opnieuw als eindstation El Azzouti. Die bleef koelbloedig en bekroonde de aanval met de gelijkmaker. Jong Sparta werd na de gelijkmaker nog één keer heel gevaarlijk via een zondagsschot die pal op de lat viel. De laatste minuten namen beide ploegen genoegen met een punt. Ook Jong Sparta eindigde nog met 10 man waardoor de wedstrijd in alle opzichten gelijk eindigde.