39'

25 augustus 2018 8:30

Onbekend

Het enige fijne aan het naderen van het einde van de zomervakantie is misschien wel het feit dat dan het nieuwe voetbalseizoen van start gaat. Iedereen is inmiddels weer teruggekeerd van vakantie en de selectie is compleet. De samenstelling van de groep kwam pas laat definitief tot stand, eigenlijk pas afgelopen donderdag, maar beter laat dan nooit. Met een groep van 13 spelers gaan we weer proberen om er een leuk en mooi voetbaljaar van te maken.

Trainen is leuk, maar wedstrijden spelen blijft het leukst. En die wedstrijd stond ons dan zaterdagmorgen eindelijk weer te wachten. Er stond een oefenwedstrijd tegen RVVH JO13-1 op het programma. Een ploeg die net als ons uitkomt in de Hoofdklasse. Helaas moest Rohan deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan door een enkelblessure, ondanks zijn blessure was hij er uiteraard wel bij om zijn team te supporten. Zo'n eerste wedstrijd is altijd wat onwennig. De spelers kennen elkaar natuurlijk allemaal wel, maar het is in het begin toch altijd weer even zoeken. Ook de ouders moeten nog een beetje wennen aan elkaar (of kennen elkaar al te goed), want in een ware colonne van een auto of 10 werd er naar Ridderkerk afgereisd. Echt milieubewust zijn we nog niet, maar goed alles op zijn tijd.

Eenmaal daar aangekomen werden de rugnummers bekend gemaakt en konden we gaan toeleven naar de 1e oefenwedstrijd van het seizoen. De spelers hadden er veel zin in, en dat is het belangrijkste. De wedstrijd werd gespeeld op veld 1 met tribune, en die tribune was met het onstuimige weer van deze dag geen overbodige luxe voor de meegereisde supporters. De wedstrijd werd door ons erg onrustig gestart. Duidelijk nog zoekende en RVVH had in de openingsfase het overwicht. Zij hadden al een wedstrijdje in de benen en dat kon je in de openingsfase wel merken. Kozakken Boys stond licht onder druk en uiteindelijk gaven we onnodig wat corners weg. Uit één van die corners werd de bal enigszins gelukkig in ons doel gewerkt. Een vroege achterstand was dus het gevolg. Gelukkig kwamen we langzaam maar zeker wat beter in het spel. Voor het eerst konden ook wij wat speldenprikjes uitdelen en kreeg Kozakken Boys langzaam de overhand. Yuri werd af en toe gevaarlijk diep gestuurd, maar hele grote kansen leverde dit niet op. Ook uit corners waren we een paar keer gevaarlijk dichtbij een goal, maar voor rust wilde de bal er voor ons nog niet in.

Na rust was dit gelukkig een ander verhaal. Binnen tien minuten na rust wisten we de 1-0 achterstand om te draaien naar een 1-2 voorsprong. Beide goals werden gemaakt door Yuri, die met zijn diepgang vandaag een plaag was voor de Ridderkerkse defensie. Toch vielen de goals niet uit één van die uitbraken. De 1-1 kwam tot stand na goed doorjagen van Xander en bij de 1-2 ging er een foutje van de keeper van de tegenstander vooraf. Gesterkt door de voorsprong gingen we op zoek naar meer en de kansen om de score uit te breiden waren er zeker. Yuri was dichtbij een hattrick, maar zijn gevaarlijkste poging ging op de lat. Achterin liepen we lekker te verdedigen en eigenlijk hebben we nauwelijks iets weggegeven. Na zestig minuten floot de scheids voor het einde en op dat moment viel de regen met bakken uit de lucht. Een aardige timing dus. De eerste overwinning werd met het meegereisde publiek gevierd. Volgende week beginnen we met de bekercampagne met een uitwedstrijd bij WSC.