Kozakken Boys sluit oefencampagne af met een gelijkspel

41'
Sen Aerts (schot)
88'

18 augustus 2018 14:30

De laatste wedstrijd van de oefencampagne heeft Kozakken Boys niet winnend afgesloten. Tegen Hoofdklasser Achilles Veen kwam de ploeg van trainer Jasper de Muijnck niet verder dan een 2-2 gelijkspel.
De wedstrijd verliep niet zoals het Werkendamse publiek graag had gezien. De bezoekers uit Veen kwamen fel uit de startblokken. Zij voerden zeker in de openingsfase de boventoon, maar het tempo van de wedstrijd was erg laag. Hoewel Kozakken Boys in de eerste helft iets meer controle kreeg, werd er toch een tegendoelpunt gemaakt. Een snel genomen vrije trap zorgde ervoor dat de organisatie bij Kozakken Boys niet op orde was waardoor de 0-1 een feit werd.
Typerend voor de wedstrijd was dat Kozakken Boys in aanvallend opzicht nauwelijks kansen creëerde. Toch kwam de ploeg enkele minuten later op gelijke hoogte, omdat een mooie individuele actie van aanwinst Tim Eekman beloond werd met een strafschop. De oud-Barendrecht speler schoot het buitenkansje feilloos binnen. Erg lang is er niet genoten van de gelijkmaker. Drie minuten later scoorde Achilles Veen de 1-2.
In de tweede helft werden verse krachten ingezet, maar Kozakken Boys bleef worstelen tegen het goed spelende Achilles Veen. Drie minuten voor tijd werd opnieuw een penalty toegewezen aan de thuisploeg, waardoor Tim Eekman zijn tweede goal van de middag maakte. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.
Volgende week speelt Kozakken Boys thuis zijn eerste competitieduel tegen AFC. Vorig seizoen werd twee keer gelijkgespeeld tegen de Amsterdamse ploeg. Aanvang wedstrijd: 15:00 uur, Sportpark de Zwaaier.