Kenny Anderson
88'
Koen van Liempt

28 juli 2018 14:30

Kozakken Boys heeft zaterdagmiddag het eerste oefenduel van het seizoen verloren. In een wedstrijd waar 21 Kozakken in actie kwamen was Quick Boys uiteindelijk met 3-5 te sterk. Charlton Vicento en Irvingly van Eijma (2) waren de doelpuntenmakers aan de kant van de thuisploeg.

Via Cem Sahin kwam Quick Boys al snel op 0-1 voorsprong, waarna de van Helmond Sport overgekomen Charlton Vicento met een krachtige uithaal de gelijkmaker op het scorebord zette. Niet veel later kwamen de Katwijkers op een 1-2-voorsprong, wat tevens de ruststand was.

In de tweede helft kwamen er tien nieuwe namen in het veld bij Kozakken Boys. Alleen Berry Powel, die zijn conditie op peil houdt in Werkendam, speelde de volle 90 minuten. Al snel na rust was het Powel die Irvingly van Eijma in positie bracht de 2-2 binnen te lopen. Zeven minuten na rust kwam Kozakken Boys voor het eerst op voorsprong, toen diezelfde Van Eijma op aangeven van Kasrioui de 3-2 binnen kopte. Op het uur bracht wederom Cem Sahin op 3-3. Nadat Berry Powel vanaf 11 meter niet wist te scoren, beslisten de blauw-witten in de laatste vijf minuten het duel: 3-5.

Klik hier voor de samenvatting van Kozakken Boys - Quick Boys
Klik hier voor de reactie van trainer Jasper de Muijnck
Klik hier voor de reactie van Charlton Vicento
Klik hier voor de reactie van Berry Powel

Dinsdag spelen de Boys opnieuw een thuisduel, dan tegen SC Feyenoord. De aftrap is om 20.00 uur, toegang is gratis.

Opstelling eerste helft: Arends, Eugenia, Van Ingen, Jakoba, Heesakkers, Tekleab, Rijsdijk, Wustlich, Powel, Vicento, Hereijgers.

Opstelling tweede helft: Den Hartog, Eekman, Monteiro, Van Huijgevoort, Karelse, Van Nuland, Kasrioui, Bolsius, Powel, Van Eijma, Stout.

Foto voorpagina: Hans Kieboom
Overige foto's: Henriëtte Heesakkers