Kozakken Boys MO13-1

1e klasse 2

19 mei 2018 8:45

Drukke laatste weken voor de MO13-1.

Afgelopen maandag stond er voor onze gladiatoren van Kozakken Boys MO13-1 de 6e wedstrijd in de voorjaarscompetitie op het programma. Thuis op de Zwaaier gingen we het opnemen tegen koploper Dubbeldam MO13-1 onder zomerse omstandigheden. Bij ons waren Lieske, Dione en Amber door blessureleed afwezig (wel bij de match aanwezig) en waren we met totaal 14 meiden om deze sterke tegenstander te bestrijden. Zoals in het vorige verslag vermeld gingen we uit bij Dubbeldam de eerste helft goed mee met een 1-1 ruststand tot gevolg ,maar wonnen de Dordtenaren uiteindelijk toch met 6-1. Maandag stond de thuiswedstrijd wederom onder leiding van Piet Vervoort en was Dubbeldam de betere partij in Werkendam. Er werd hard gewerkt door beide teams en de warmte speelde een grote rol op de Zwaaier. Er werd zowel in de eerste helft als in de tweede helft een drinkpauze ingelast . Wij probeerden de boel achterin goed dicht te houden ,maar voorin konden wij deze wedstrijd voor weinig gevaar zorgen. Door hun razendsnelle voorhoede konden wij niet voorkomen dat zij in het eerste bedrijf twee keer scoorden en zodoende met een 0-2 gingen rusten. Na deze pauze bleef onze MO13 hard werken ,maar de individuele kwaliteit van een aantal speelsters van Dubbeldam besliste de wedstrijd. Doordat zij nog tweemaal het doel troffen ,werd de eindstand uiteindelijk bepaald op een 0-4 overwinning voor de gasten. Doordat de volgende dag ASWH met maar liefst 12-1 van GDC won, kon Dubbeldam gisteren de titel binnen slepen op het eigen complex tegen hetzelfde GDC. Dit ging ook gebeuren, want ze stuurden de Genderen Drongelen Combinatie met een 8-0 nederlaag naar huis. Dit betekende het kampioenschap in de eerste klasse en wij feliciteren ze vanuit Werkendam met deze titel.

Wij gingen na afgelopen maandag weer verder richting de laatste vier nog te spelen wedstrijden. Daarin willen we toch zeker nog wat puntjes bij elkaar sprokkelen en volgens ons moet dat echt nog mogelijk zijn. Zeker als we het niveau gaan halen zoals we gezien hebben in de thuiswedstrijd tegen ASWH en de eerste helft uit bij Dubbeldam. Gisteren was het tijd voor onze uitbeurt in Hei-en Boeicop, waar wij om 8:45 moesten spelen tegen HSSC’61 MO13-1. Om 7:30 werd er verzameld ,nog steeds zonder onze drie geblesseerde speelsters. Er reisden ook weer veel ouders mee richting Zuid-Holland ,dus aan de support kon het wederom niet liggen. Aan de omstandigheden bij HSSC’61 overigens ook niet. Leuk complex met een knusse kantine en wij mochten spelen op een zeer fraai kunstgrasveld. De meiden die het net als afgelopen maandag moesten gaan doen waren Marieke, Noa H, Berra, Isa ,Bente, Joyce, Zoë, Luana, Noa K, Anna, Tess, Gwen, Marloes en Fleur. Thuis met 1-4 verloren ,maar het niveauverschil tussen deze twee teams is niet zo heel groot. De eerste helft ging het spel op en neer , maar de eerste goal van de ochtend was voor de thuisclub. Door niet goed ingrijpen in onze verdediging kon daarna keepster Gwen ook niet voorkomen dat de 1-0 op het scorebord kwam. Gelukkig lieten onze kanjers hun koppie hierna niet hangen, wat we ook na een 0-2 achterstand thuis tegen ASWH niet deden. We hierna zochten de aanval , maar moesten ook super goed opletten als we de bal verloren voor een snelle uitval van HSSC. Vanaf de zijkanten gingen we steeds beter voetballen en de voorzetten werden voor het doel geslingerd. Na een actie van Marieke aan de linkerkant , gaf zij een puike bal op de voor het doel klaar staande Zoë. Waar ze de laatste tijd wat ongelukkig was in de afronding, schoot ze deze opgelegde kans door de benen van de keepster in de goal, 1-1. Even later kwamen we zelfs op voorsprong na een corner van captain Anna. De bal kwam bij Marieke en na het controleren van de bal schoot ze hem keurig in het netje, 1-2. Vast houden tot de rust zou je zeggen ,maar helaas lukte dit onze meiden niet. Vlak voor het rustsignaal gaven wij de spits van HSSC vrije doortocht richting Gwen en deze verzilverde dit buitenkansje, 2-2 ruststand.

Na rust zou je denken ,meiden vol gas naar de overwinning in Hei-en Boeicop en revanche voor de nederlaag in Werkendam. Dit ging helaas niet gaan gebeuren, want wij lieten ons bij sommige situaties de kaas van ons brood eten. Niet fel genoeg in de duels en te laat reageren als een bal in iemands buurt kwam. HSSC’61 ging wel goed de duels in en besliste de wedstrijd met nog twee goals en zegevierde op ons met een 4-2 overwinning. Zeer jammer ,want dit had niet nodig geweest. Maar het is gebeurd en gaan er niet te lang bij stil staan. Iedereen komende week weer het hoofd omhoog en de rug recht, want aanstaande woensdag staat de volgende wedstrijd al weer voor de deur. We gaan het dan thuis opnemen tegen GDC en spelen om 19:00. Gaan onze heldinnen dan voor een driepunter ?? Komt het zien op de Zwaaier. Meiden , geniet van het lange weekend en tot woensdag allemaal maar weer.

Groeten van de leiding MO13-1.