Kozakken Boys wil bekerkater wegspoelen tegen Noordwijk

26 september 2019 12:30

KB Media / Amber van Lieshout

Een enorme domper, dat was het verlies tegen GVVV in de KNVB Beker. Veel tijd voor teleurstelling is er echter niet. Kozakken Boys komt namelijk zaterdag alweer in actie. Noordwijk is dan de tegenstander.

Het bekerduel in Veenendaal begon slecht voor de Boys van trainer Rick Adjei. Royston Drenthe viel geblesseerd uit en in de 33e minuut volgde een achterstand. Een goal van Don Bolsius betekende nog wel de 1-1, maar oud-Kozak Berry Powel dompelde de Werkendammers in rouw door in de 88e minuut de 2-1 te maken.

Nu kan dus de focus op de competitie, waarin Noordwijk de eerstvolgende tegenstander is. De plaatselijke vv staat momenteel derde in de Tweede Divisie, met elf punten uit vijf wedstrijden. Kozakken Boys moet het doen met een vijfde plek op de ranglijst en heeft tot dusver negen punten verzameld.

Beide ploegen stonden al acht keer eerder tegenover elkaar. Vier overwinningen waren er voor onze Boys, drie keer gingen de drie punten naar Noordwijk. De ploeg van trainer Adjei kan zaterdag de derde overwinning op rij op Noordwijk boeken. De laatste ontmoeting, daterend uit januari 2014, werd met 3-2 gewonnen, mede door twee goals van Ismaïl Yildirim.

Gescoord wordt er in ieder geval redelijk vaak in wedstrijden tussen Kozakken Boys en Noordwijk. In acht duels bolde het net 31 keer, een gemiddelde van 3,8 treffer per wedstrijd.

Het treffen tussen Noordwijk en Kozakken Boys van zaterdag 28 september wordt gespeeld op Sportpark Duinwetering. Scheidsrechter L. P. S. Cairo fluit om 14:30 uur voor de aftrap.