Bestaat het Wonder van Werkendam voor het 2e?

24 mei 2019 18:45

KBMedia/Remco Vorthoren

Soms kan het bijna niet meer misgaan en toch voel je het wegglippen tijdens een wedstrijd. Dat gevoel had afgelopen zaterdag iedereen die Kozakken Boys 2 een warm hart toedraagt. In de rust zag het er allemaal heel goed uit voor de Kozakken, maar na de wedstrijd was de wereld compleet anders.

De Werkendammers kwamen in de eerste helft op een 0-2 voorsprong bij Hardinxveld door goals Van Johnny Lommers en Corjan Vos. Bij Sliedrecht stond het op dat moment 1-1. Na rust werd het 2e elftal teruggedrongen en was het voetbal ver onder de maat. Hardinxveld kwam op 2-2 en Sliedrecht maakte vlak voor tijd de winnende bij VVGZ. Het werd dus alles of niks en het werd helaas niks. Want tot overmaat van ramp scoorde Hardinxveld nog en ging er met de winst vandoor.

Nu staat Sliedrecht weer op pole position met een voorsprong van 2 punten. Maar in het voetbal is alles mogelijk, dat zagen we vorige week maar weer. De knop moest vanaf dinsdag dus weer om. Morgen komt Wieldrecht op bezoek. Zij speelde zich vorige week knap veilig in het eerste jaar in de Reserve Hoofdklasse. In de heenwedstrijd werd er nipt met 2-3 gewonnen, dus het zal een pittige opgave worden.

Er zal dus gewonnen moeten worden om nog kans te maken op de titel en daarna is het hopen op het Wonder van Werkendam! Sliedrecht zal daarvoor moeten verliezen tegen Oranje Wit, die nog voor periodetitel strijden. Bij elke andere uitslag zal Sliedrecht kampioen zijn.

Kom morgen allen om de Werkendammers aan te moedigen en wie weet is er toch nog een feestje na 90 minuten?! Zeg nooit, nooit…

De wedstrijd begint om 12.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. Klaare.

Het was vechten om balsponsor te zijn. Om niemand teleur te stellen zijn er maar liefst 7 balsponsoren morgen, te weten: