Kozakken Boys 5 profiteert van misstap Altena

7 juni 2018 15:45

2 juni 2018 – De dag waarop het onwaarschijnlijke toch gebeurde voor de mannen van het 5de elftal. Waar iedereen de hoop toch al een beetje had opgegeven toen de mannen om 13:00 verzamelden, werd er 4 uur later groots gefeest.

Het begin van het seizoen begon wat minder. In de eerste wedstrijd werd een 0-2 voorsprong weggegeven tot een 3-2 nederlaag uit bij Altena. Na deze blamage werd de knop omgezet en werden de komende vier wedstrijden met maarliefst 5+ goals per wedstrijd gewonnen.

Na een gelijkspel tegen SC Gorkum leek het alsof het 5de de draad kwijt was, want de komende twee wedstrijden stond de ploeg tijdens de rust ruim achter. Echter pakte iedereen dit goed op, werd er gestreden en alsnog een overwinning over de streep getrokken.

Net voor de winterstop liep het team tegen een 1-6 nederlaag op, thuis tegen Sliedrecht. Ondanks de nederlaag werd er smiddags op de kerstdraaimiddag een biertje gedronken en moed ingesproken voor de tweede seizoenshelft.

De tweede seizoenshelft verliep soms geweldig, soms stroef. Toch werd er keer op keer gewonnen, op een gelijkspel tegen Altena na. Op 19 mei werden er belangrijke punten verspeeld door een 4-4 gelijkspel uit bij Streefkerk. Hierdoor stonden de Boys 1 punt achter op de rivaal Altena. We hadden het dus niet meer in eigen hand.

Het 5de wist zich gelukkig te corrigeren in de thuiswedstrijd tegen Sleeuwijk door ‘’gewoon’’ 3 punten te pakken. Het verschil met Altena was nog steeds 1 punt, dus het moest zaterdag dan maar gebeuren.

De zaterdag begon met verschillende speculaties over wat er bij Altena zou gebeuren. Echter moesten wij zelf nog met Sliedrecht afrekenen, waar we eerder dit seizoen nog met 1-6 van verloren hadden.

Het begon niet goed en binnen een kwartier stonden we met 2-0 achter. Kevin stond goed te keepen waardoor het bij slechts 2 goals bleef. Gelukkig konden we het voor rust nog ombuigen naar een 3-2 voorsprong door twee goals van Cees en een van Akash, die in zn laatste wedstrijd voor Kozakken Boys nog een doelpunt meepakt.

De 2de helft begon helaas hetzelfde en binnen een aantal minuten kon Kevin weer twee keer de bal uit het eigen netje halen: 4-3 voor Sliedrecht. Het besef dat het kampioenschap op het spel stond drong bij iedereen door, zodoende gingen we allemaal (zoals al vaker dit seizoen) door het vuur.

Danny krijgt een kans en schiet de 4-4 tegen de touwen, dit was teevens onze 100ste goals van het seizoen. De Boys roken bloed, en schoten vervolgens via Frans, Hans en Antonio de 4-7 op het scorebord.

Na het eindsignaal kregen we de felicitaties van de heren van Sliedrecht en was het vervolgens afwachten op het resultaat van Altena. Om 16:59 kregen we het verlossende woord dat Altena gelijk gespeeld had, en begon het grote feest bij de kantine van Sliedrecht met de meegereisde supporters.

Savonds hebben we heerlijk genoten van een BBQ samen met de mannen van het 4de, die op een gelijke manier als wij kampioen zijn geworden. Ook jullie gefeliciteerd, en bedankt voor de gezelligheid!