Voorbeschouwing ASWH - Kozakken Boys

19 september 2022 18:30

KB Media/Danny van Dijk

Na zes competitiewedstrijden mag Kozakken Boys zich gaan opmaken voor het bekeravontuur van dit seizoen. In de loting voor de tweede kwalificatieronde zagen de Kozakken zich gekoppeld worden aan ASWH. De ploeg die dinsdagavond 20 september als winnaar uit de bus komt, plaatst zich voor de eerste ronde en daarmee het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De wedstrijd op Sportpark Schildman begint om 20:00 en staat onder leiding van de heer Vereijken.

De gastheren uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn uiteraard geen onbekenden voor Kozakken Boys. Vorig seizoen waren beide teams immers competitiegenoten, maar ASWH zal dit rampseizoen in de tweede divisie snel willen vergeten. Met 23 verloren duels, 6 gelijke spelen en slechts 5 winstpartijen degradeerde de ploeg dan ook direct naar de derde divisie. Er vertrokken 19 spelers en er kwamen 17 spelers bij, dus moest trainer Sjoerd van der Waal (ook geen vreemdeling in Werkendam) bouwen aan een geheel nieuw elftal. Met dit nieuwe team staat hij momenteel op de zevende plaats, met 9 punten uit 6 wedstrijden.

Kozakken Boys zal beter voor de dag moeten komen dan afgelopen zaterdag. In een matige pot won Quick Boys met het minimale verschil: 0-1. De laatste keer dat de Werkendammers uitkwamen in de TOTO KNVB Beker dateert van 26 oktober vorig jaar. De tegenstander in de eerste ronde van het hoofdtoernooi was toen Telstar. Sven van Ingen kopte Kozakken Boys nog naar een verlenging, maar de Witte Leeuwen uit Velsen-Zuid wonnen na deze verlenging met 1-2. 

De keren dat Kozakken Boys en ASWH elkaar troffen vorig seizoen, kwam er geen winnaar uit de bus. In Hendrik-Ido-Ambacht werd het 1-1 door een doelpunt van Yordi Teijsse. Op Sportpark De Zwaaier stond er in de laatste speelronde (toen alles al beslist was) een 3-3 eindstand op het scorebord. Doelpuntenmakers aan Werkendamse zijde waren Johnny Lommers (tweemaal) en Sven van Ingen.  

Beide ploegen hebben enkele oudgedienden van elkaar in de gelederen. Kozakken Boys nam afgelopen seizoen Fabian Korporaal, Bryan Janssen en Diego Snepvangers over van ASWH. Yassin Ouja bewandelde de omgekeerde weg. De huidige trainer van de ploeg uit Ambacht heeft ook een verleden in Werkendam: Sjoerd van der Waal was actief bij onze club vanaf het seizoen 2011/2012 tot en met 2014/2015. Verder heeft ASWH met Grad Damen (niet te verwarren met de gelijknamige volkszanger) een oud-prof van onder meer NAC Breda, Helmond Sport en TOP Oss in dienst. 

In het verleden hebben we fraaie affiches voorgeschoteld gekregen in de TOTO KNVB Beker. Treft Kozakken Boys na Ajax, PSV, Vitesse, FC Utrecht, SC Heerenveen, PEC Zwolle, De Graafschap (en de ploegen die ik vergeet op te noemen) opnieuw een aansprekende tegenstander in dit bekertoernooi? Dan moet er eerst gewonnen worden van ASWH. Kom onze Kozakken de welbekende kokers in schreeuwen! De supportersbus vertrekt om 19:00 vanaf Sportpark De Zwaaier. Graag tot dinsdagavond!
De kassa's zijn morgen in Hendrik Ido Ambacht vanaf  18.45 uur open.
Nog even een aandachtspunt:
Het afsteken van vuurwerk is ten strengste verboden. Wij roepen iedereen op om zich aan de regels te houden.
Wij, als bestuur van Kozakken Boys, vertrouwen op begrip en medewerking van onze supporters.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!