Niek Hoogveld tekent tweejarig contract bij Kozakken Boys - Kozakken Boys

Niek Hoogveld tekent tweejarig contract bij Kozakken Boys

11 januari 2022 18:00

KB Media/Erwin Westerlaken

Kozakken Boys heeft voor aankomend seizoen Niek Hoogveld kunnen toevoegen aan de selectie. De 22-jarige verdediger speelt bij voorkeur als centrale verdediger, maar kan ook op de rechtsback positie uit de voeten. Hoogveld heeft een contract voor twee jaar getekend op De Zwaaier.

De verdediger komt over van USV Hercules dat uitkomt in de Derde Divisie zondag. Hij begon met voetballen bij RKSV Driel en speelde vanaf 2008 in de jeugdopleiding van N.E.C. In 2019 debuteerde hij in de Eerste Divisie tegen FC Den Bosch. In de winterstop van het seizoen 2019/2020 werd Hoogveld wegens gebrek aan perspectief teruggezet naar het beloftenteam van de Nijmegenaren, waarna medio 2020 zijn contract bij N.E.C. afliep.

Hierna verkaste hij naar het Utrechtse Hercules, waar hij al snel de aanvoerdersband kreeg. Hoogveld doorliep tevens de nationale jeugdelftallen van Nederland onder 15 tot en met onder 17.

Technisch directeur Johan van der Werff is blij dat hij Hoogveld heeft kunnen toevoegen aan de selectie. “Niek is een tactisch sterke verdediger, die rustig is aan de bal. Daarnaast heeft hij een hele goede pass in huis en beschikt hij over alle ingrediënten om succesvol te worden bij ons.”

“Ik ben in 2020 naar Hercules gegaan om daar veel te spelen en daarna een stap naar de Tweede Divisie te kunnen maken”, vertelt Hoogveld. “Uiteindelijk kwam de kans om voor Kozakken Boys te kunnen gaan spelen. Toen ik afgelopen zaterdag op de club kwam voelde het meteen heel goed aan. Het verbaasde me een beetje hoe groot de accommodatie is en hoe goed alles geregeld is.”

De verdediger geeft aan goed bekend te zijn met Kozakken Boys, doordat hij de Jack’s League al lange tijd volgt. “Ik vind het een mooie competitie, waarin je iedere week topwedstrijden hebt. En dan zie je Kozakken Boys ook veel voorbij komen. Ik heb een aantal wedstrijden van de club gekeken en toen zag ik wat voor aanhang de club heeft. Dat vond ik echt een enorm pluspunt en ik heb er veel zin in om voor hen te gaan spelen.”

Hoogveld geeft aan een verdediger te zijn die veel overzicht heeft en rust kan brengen in het elftal. “Daarnaast coach ik veel, ben ik goed in de organisatie en heb ik een goede pass in huis. Ik ben er ook niet vies van om duels aan te gaan.” De verdediger heeft zich als persoonlijk doel gesteld om zoveel als mogelijk te gaan spelen in Werkendam. “Daar wil ik keihard voor werken”, stelt Hoogveld.

Kozakken Boys is verheugd met het aantrekken van Niek en wenst hem veel succes toe de komende twee seizoenen in Werkendam.

 

Delen

Lees meer over:
selectienieuws

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!