Robin Damen en Angelo Mathilda naar de A-selectie

23 februari 2021 16:00

Devin van der Wiel/KB Media

Jeugdspelers Robin Damen en Angelo Mathilda zijn voor aankomend seizoen toegevoegd aan de A-selectie van Kozakken Boys. Deze week tekenden de twee jongelingen hun contracten op De Zwaaier, waardoor zij na de zomer onderdeel zijn van het eerste elftal. Momenteel spelen Damen en Mathilde hun wedstrijden bij de JO19-1.

‘Ik ben ontzettend blij om te zien dat wij vanuit ons jeugdplan onder leiding van Peter Drijver aankomend seizoen Robin en Angelo kunnen doorschuiven naar het eerste’, klinkt trainer Rick Adjei trots. ‘Hoewel het in de Tweede Divisie steeds moeilijker wordt, vind ik het een enorme toegevoegde waarde om spelers uit de eigen jeugdopleiding in het elftal te hebben. Ook het publiek waardeert dat enorm, dat zie je aan Johnny Lommers. Ik ben ervan overtuigd dat dit een goede stap is in de ontwikkeling van deze jongens’.

P1260867-2.jpg

Robin Damen (18) is geboren in Werkendam en speelt sinds zijn jonge jaren bij de club. ‘Hij is een zeer intellligente en technisch vaardige middenvelder’, vult Adjei aan. ‘Hij bewijst dat je niet altijd groot en sterk hoeft te zijn om zeer waardevol te zijn voor je elftal’.

Ook Angelo Mathilda (18) krijgt aankomend seizoen een plekje in de hoofdkleedkamer. De doelman uit Dordrecht speelde eerder in de jeugd van FC Dordrecht. ‘Angelo is een talentvolle moderne keeper die ontzettend goed kan meevoetballen, goed spelinzicht heeft en geweldige reflexen heeft’.

Kozakken Boys is trots op de overstap van Robin en Angelo en wenst hen veel succes toe bij het eerste elftal.

Delen

Lees meer over:
angelo mathilda robin damen selectienieuws

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!