Kan Kozakken Boys het ook tegen VV Katwijk?

24 september 2020 8:00

KB Media / Amber van Lieshout

Na 22 minuten tegen een 0-1 achterstand aan kijken, na 90 minuten met een 4-1 overwinning de volle buit pakken. Kozakken Boys deed het afgelopen weekend en staat nu tweede in de Tweede Divisie.

Die plek zal de ploeg van trainer Rick Adjei moeten verdedigen in een ontmoeting met VV Katwijk, de ploeg die met een doelpunt minder derde staat op de ranglijst. De wedstrijd op Sportpark de Krom in Katwijk begint zaterdag 26 september om 15:30 uur.

Na 22 minuten kwam Kozakken Boys vorig weekend op achterstand, door niemand minder dan oude bekende Ahmed El Azzouti. Zo’n tien minuten later was daar Leon Bot die de gelijkmaker maakte, waarna de Boys in de laatste twintig minuten de zege veilig telden.

Twee benutte penalty’s, een van Kay Tejan en een van Yasin Ouja, betekenden een 3-1 stand. In de blessuretijd werd het zelfs nog 4-1 door Nizar Mekkaoui. Daardoor is Kozakken Boys dit seizoen nog ongeslagen in de competitie. VV Katwijk is de volgende uitdaging voor de ploeg uit Werkendam.

Ook Katwijk boekte dit seizoen twee zeges en speelde eenmaal gelijk. Vorige week eindigde het bezoek aan VV Noordwijk in een 1-1 gelijkspel. Doelpuntenmaker namens de ploeg uit Katwijk was aanvoerder Robbert Susan.

VV Katwijk versterkte zich deze zomer met aardig wat jonge spelers, maar wisten ook Boy de Jong, Paul Kok, Lars Weistra en Samuel Scheimann aan zich te binden. Daar tegenover stond wel het vertrek van onder meer Jordy Hilterman, Jan-Willem Tesselaar en Mike van den Ban.

Vijftien keer eerder stonden Kozakken Boys en VV Katwijk tegenover elkaar. Vier keer gingen de drie punten naar de ploeg uit Katwijk, zes overwinningen waren er voor de Boys. Vijfmaal werden de punten gedeeld. Daarmee is de uitploeg komende zaterdag dus favoriet.

Daarnaast zijn ook de laatste vijf wedstrijden positief voor Kozakken Boys: in die vijf duels werd er drie keer gelijkgespeeld en twee keer gewonnen. Komt er zaterdag opnieuw een overwinning bij? De wedstrijd op Sportpark de Krom begint om 15:30 uur.

Supporters zijn helaas niet welkom in Katwijk. Desondanks wil Kozakken Boys er een gezellige middag van maken. Daarom wordt er in de tent een live-uitzending aangeboden! We vragen een kleine vergoeding van 10 euro. Hiervoor krijg je naast het zien van de wedstrijd ook twee munten voor een drankje.  Ook hebben we speciaal voor deze voetbalmiddag heerlijk versgebakken poon geregeld.

Seizoenkaarthouders van de bus (afgelopen seizoen) kunnen zich tot donderdagavond opgeven bij Gerrit van Veen te bereiken op telefoonnummer 06-28702596. Ook zullen we donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de kantine kaarten verkopen. Daarna kan er op zaterdag bij de tent een toegangskaart worden gekocht.