Langs de lijn met ...

17 juli 2021 21:00

Irma Weeda

Thomas Marijnissen. Hij komt uit de jeugd van NAC en mocht op zeventienjarige leeftijd zijn debuut maken bij het eerste elftal. Zijn doel voor dit seizoen is het leveren van goals en assists om zo prijzen te pakken.

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven geef ik groepslessen bij Boxing Company. Ik ben daar trainer, ik geef bokslessen gecombineerd met functionele krachttraining. Het is ook de bedoeling dat ik daar personal training ga doen, dus daar ben ik ook mee bezig om dat allemaal af te ronden zodat ik dat erbij kan gaan doen. En ja wat ik verder doe in het dagelijks leven, ja ik heb geluk omdat ik alleen maar met sport bezig ben. Ik werk bij Boxing Company en in de andere uren ben ik bij Kozakken Boys. Dat zijn eigenlijk de twee dingen waar ik het meeste mee bezig ben in het dagelijks leven.

 

Hoelang werk je daar al?

Sinds november, dus eigenlijk nog niet eens zo lang. Toen zijn ze ook geopend, dus ik ben daar eigenlijk gewoon vanaf het begin. Ze namen me in dienst en toen moest ik ook meehelpen met verbouwen. Je hebt het zelf zien veranderen, dus dat is eigenlijk ook wel heel leuk.

 

Ben je verliefd/verloofd/getrouwd of..?

Verliefd, nee eigenlijk niet. Nee niet verliefd, ik ben ook niet verloofd en ook niet getrouwd. Dus euh nee, dat is eigenlijk wel rustig allemaal.        

 

Op wie lijkt jouw droomvrouw?

Goh, op wie lijkt mijn droomvrouw? Ehm, nou daar moet ik even over nadenken. Hoe zou ik dat beschrijven? Over het algemeen sportief, maar niet zoveel als mij want dat is een beetje overdrive soms. Ehm, maar het uiterlijk, ja ik denk dat het mij niet eens zoveel uitmaakt. Ik vind vrouwen met een kleurtje en donker haar mooi. Een mooi figuur en vooral iemand die niet lui is, ze moet ook een eigen carrière willen maken.

 

En als je één bekende vrouw moest kiezen die eruitziet als jouw droomvrouw, wie zou dat zijn?

Ehm, dan zou ik toch Yolanthe zeggen. Dat vind ik wel echt een hele mooie vrouw.

 

Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

Energiek, gemotiveerd en positief.

 

En waarom die drie woorden?

Ehm, ja ik denk dat ik dat niet altijd ben geweest, maar door de jaren heen verander je. Ik denk dat ik daarin vooral in een positieve manier ben veranderd, en dat ik het uitstraal en vooral meeneem naar anderen toe. Als je iets wilt dan moet je gemotiveerd zijn maar vooral ook energiek. Je kan niets bereiken op halve kracht en zonder motivatie. Ik heb geleerd als je heel negatief bent, dat neem je mee, dat geef je, maar dat krijg je ook weer terug. Ik heb daarvan geleerd en er afstand van genomen, ik ben daarin heel erg veranderd. Ik vind het ook belangrijk om positiviteit te geven en weer terug te krijgen.

 

Heb je rituelen voor een wedstrijd?

Ehm, nee eigenlijk niet eerlijk gezegd. Het enige is eigenlijk dat ik wel altijd probeer om op tijd te gaan slapen. Ik wil eigenlijk wel rond een uurtje of tien op bed liggen en dan zo snel mogelijk in slaap vallen. Dat doe ik eigenlijk altijd voor de wedstrijd.

 

Wat is het hoogtepunt van je voetbalcarrière?

Mijn debuut op zeventienjarige leeftijd bij NAC. Dat was tegen Cambuur uit, dat was voor mij wel een hoogtepunt. Je mag dan voor het eerst invallen tussen de grote jongens.  We hebben toen wel verloren, maar dat doet er op dat moment niet zoveel toe. Je hebt toch je debuut gemaakt, dat is toch wel een ding.

 

Als jij trainer was, op welke positie zou jij jezelf neerzetten?

Linksbuiten, op nummer 11.

 

En waarom?

Omdat ik daar denk ik het beste tot mijn recht kom. Qua acties en qua toch wel beslissend zijn in assists en goals. Ik hoop dat ik als buitenspeler toch wel wat goals kan gaan maken, en in het verleden ook heb gemaakt. Ik denk dat het team daar het meeste aan mij zal hebben.

 

Heb je bij NAC nog iets specifieks geleerd wat je is bijgebleven?

Ik denk dat het bij mij toen altijd op talent was, maar talent alleen is nooit altijd goed genoeg om dingen te bereiken. Met alleen talent ga je het niet redden, je moet er ook hard voor werken. En er hard voor werken doe je niet alleen op het trainingsveld, maar dat doe je vooral buiten het veld. Dus bijvoorbeeld, ga je laat slapen voor een wedstrijd, eet je slecht, ben je wel met de wedstrijd bezig, er zijn heel veel factoren die afhankelijk zijn voor of je wel of niet presteert. Dat is iets wat me wel echt is bijgebleven. Toen deed ik dat eigenlijk helemaal niet, toen trainde ik niet altijd hard, slechte dingen eten voor een wedstrijd, na de wedstrijd slecht herstellen. Nu zie je me die dingen niet meer doen. Daar ben ik me heel bewust van geworden, dat je lichaam een gereedschap is en die moet je inzetten, anders kan je niet optimaal presteren.

 

Is het altijd al je droom geweest om te gaan voetballen?

Ehm, ja, dat is me eigenlijk met de paplepel ingegeven. Toen ik een jaar of vier was mocht ik voor het eerst gaan voetballen. Sindsdien voetbal ik, dus ik kan wel zeggen dat het eigenlijk mijn droom was om op een dusdanig niveau te voetballen, waarbij je jezelf kan laten zien.

 

Hoe vaak behoorde Kozakken Boys tot de laatste 16 van de KNVB Beker?

Hoeveel keer? Ik denk, een stuk of ehm ... ik denk niet zo veel. Ik denk twee keer?

 

Ja klopt.

Ja ik gok haha. Ik denk ik zeg maar twee. Ja het zal niet heel veel zijn geweest, en de laatste 16 is toch wel een ding. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nul dacht. Maar ik dacht, ik zeg toch maar twee.

 

Wat weten je teamgenoten nog niet van jou?

Ehm ik denk, het verhaal achter mezelf. Het verhaal waarom ik vier jaar geleden zomaar ben gestopt met voetballen toen ik bij het eerste van NAC zat. En toen een jaar niet heb gevoetbald en vanuit daar weer ben gaan voetballen.  

 

Wat kunnen de supporters van jou verwachten?

Ze kunnen allereerst heel veel energie en inzet verwachten. Ik denk ook wel aardig wat mooie acties en toch wel wat goals en assists. Maar vooral ook, waarom komen ze? Ja, voor mooi voetbal en resultaat. Ik denk dat wij, en vooral ik ook, een groot deel daarvan uit kan maken. Resultaat, ik denk dat ze dat ook wel van mij kunnen verwachten, ik denk dat ik daar een grote bijdrage in kan gaan leveren. Ik hoop ook dat ik deze verwachtingen waar kan gaan maken. En ik moet eerlijk zeggen, zonder te veel in de wolken te zitten, ik denk dat ik dat ook wel kan leveren. Het begint altijd bij hard werken en veel energie erin stoppen, dan ben je al een heel eind op weg. En dat is ook een kwaliteit, dat je altijd de energie erin stopt die minimaal vereist is.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!