Langs de lijn met ...

13 juli 2021 15:00

Irma Weeda

Ricardo Kieboom. Hij heeft de jeugdopleiding bij ADO Den Haag gedaan en is sinds begin dit jaar Kozak. Als oud eredivisie speler weet hij als geen ander hoe je de nul moet houden tegen top spelers. Komend seizoen hoopt hij in de Jack's League zijn ervaring om te zetten in resultaten om zo met Kozakken Boys het kampioenschap naar Werkendam te halen.

Als eerste zou ik graag willen weten wat je doet in het dagelijks leven?

Ik ben jobcoach in het praktijkonderwijs bij het Accent in Capelle aan de IJssel.

En wat houdt dat precies in?

Mijn rol is leerlingen te begeleiden richting werk, een begeleidende baan of een vorm van dagbesteding. Ik kijk waar een leerling extra hulp bij nodig heeft en waar en hoe hij of zij ondersteund moet worden.

Ben je verliefd/verloofd/getrouwd of ...?

Ik ben al 11 jaar samen met mijn vriendin, ook wonen we samen.

Heb je rituelen voor een wedstrijd?

Nee, ik heb eigenlijk niet echt rituelen voor een wedstrijd. Ik ga op tijd uit bed, loop een rondje en ontbijt goed. Verder doe ik ook nog vaak rekoefeningen, zodat mijn spieren goed zijn opgewarmd.

 

Wat is het hoogtepunt van je voetbalcarrière?

Dat is toch wel het kampioenschap met Katwijk tegen Kozakken Boys haha. Die wedstrijd kreeg ik één taak: de nul houden. En ik denk dat me dat aardig goed is gelukt.

 

Wat zijn de grootste verschillen tussen Kozakken Boys en je vorige club Katwijk?

Ik denk dat beide clubs niet veel van elkaar verschillen. Ik denk dat dat ook een van de redenen is waarom het de grootste concurrenten zijn van elkaar. Het enige verschil is natuurlijk de locatie. 

 

In welk jaartal is Kozakken Boys gepromoveerd naar de Tweede Divisie?

Ik denk dat dat het jaar was waarin de Tweede Divisie is opgericht. Uhm ja hoelang geleden zal dat zijn. Ik denk dat het zo’n 5 jaar terug is, klopt dat?

 

Ja dat klopt, het was inderdaad in 2016. En welke keeper is jouw voorbeeld?

In mijn jongere jaren was dat Buffon. Op dit moment is het Manuel Neuer. Neuer is namelijk een keeper die graag meevoetbalt en ook goed de rust kan bewaren.

 

Wat zijn je persoonlijke doelstellingen dit seizoen?

Mijn persoonlijke doelstellingen op dit moment zijn om weer wedstrijdfit te worden. Ik ben namelijk vrij recent aan mijn enkel geopereerd.

 

Wat weten je teamgenoten nog niet van jou?

Oh ehm, dit is best een lastige. Oh ik denk dat dit iets is wat de meesten niet van me weten. De meeste spelers zeggen dat ik op het veld best wel een grote bek heb, en dat klopt ook. Maar wat ze vaak niet weten is dat ik eigenlijk een klein hartje heb.

 

Wat kunnen de supporters van jou verwachten?

Wat de supporters van mij kunnen verwachten is een gedreven speler en harde werker. Ook vind ik het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en ik hou van gezelligheid. Ik vind de derde helft ook zeker belangrijk en ik hou ook wel van een biertje erbij.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!