Kevin Vermeulen tekent tweejarig contract bij Kozakken Boys

1 juli 2022 12:15

KB Media/Erwin Westerlaken

Per komend seizoen zal de in Zaltbommel woonachtige 31-jarige Kevin Vermeulen deel uitmaken van de A-selectie. De diepgaande nummer 10, die makkelijk scoort, wordt per direct overgenomen van FC Dordrecht en zal voor twee jaar tekenen.

Kevin Vermeulen begon met voetballen bij VVGZ in Zwijndrecht, waar hij onder onze TD Johan van der Werff op 17-jarige leeftijd debuteerde. Al heel snel viel hij op bij de ‘grote’ clubs en maakte daarna de keuze om bij Xerxes DZB te gaan spelen, waarna Excelsior Rotterdam hem oppikte. Na zijn periode bij Excelsior ging Vermeulen naar RKC Waalwijk, waar hij aanvoerder was en een succesvolle periode kende.

De laatste drie jaar speelde Vermeulen voor FC Dordrecht, waar hij in goed onderling overleg zijn laatste contractjaar liet ontbinden om bij Kozakken Boys te gaan voetballen. Vermeulen speelde in totaal meer dan tweehonderd wedstrijden in het betaald voetbal, waarvan meer dan honderd duels in de Eredivisie.

“Ik heb al die jaren contact met Kevin Vermeulen gehouden en ben erg blij dat hij nu voor ons komt voetballen”, vertelt TD Johan van der Werff. “Vanuit de technische kant zochten we nog echt een diepgaande middenvelder die kort onder de spits speelt, scorend vermogen heeft en iemand individueel kan passeren. Kevin beschikt over deze kwaliteiten en kan de grotendeels jonge ploeg ook begeleiden met zijn opgedane ervaring. In de nacompetitie is Kevin overtuigd en enthousiast gemaakt door de beleving rondom de wedstrijden en de mogelijkheden om binnen Kozakken Boys een mooie periode te beleven. Ook als mens voelde hij zich met zijn familie al snel thuis en zag zichzelf al in Werkendam voetballen. Het meedenken en de instelling om alles voor elkaar te krijgen en bij FC Dordrecht te laten ontbinden, gaf al aan dat de wil om te voetballen bij Kozakken Boys aanwezig was.”

Vermeulen geeft zelf ook aan verheugd te zijn met zijn overstap naar Kozakken Boys. “Het is één van de mooiste amateurclubs van Nederland. Ik hoefde niet overtuigd te worden toen ik de kans kreeg om de overstap te maken. In de nacompetitie heb ik een aantal wedstrijden bezocht en de sfeer die er toen was maak je in Dordrecht niet mee. Kozakken Boys heeft een grote aanhang en er is een mooie ambiance, waar ik graag voor wil voetballen”, stelt de middenvelder, die hoopt op veel speeltijd in Werkendam. “Mijn plezier in het voetbal was een beetje weg bij FC Dordrecht en ik hoop dit bij Kozakken Boys terug te vinden. Ik heb er in ieder geval veel zin in.”

Vermeulen bevestigt de woorden van Van der Werff, wat betreft zijn kwaliteiten. “Ik ben een aanvallend ingestelde middenvelder, met oog voor diepgang. Ik moet wel meer gaan scoren, want ik ben nu meer van het assists geven en ruimte maken. Tijdens mijn carrière heb ik genoeg doelpunten gemaakt, alleen bij FC Dordrecht de laatste jaren wat minder. Ik hoop dit seizoen weer belangrijk te zijn en veel doelpunten te maken, want dat is het leukste als voetballer.”

De middenvelder hoopt dit seizoen met Kozakken Boys mee te doen in de bovenste regionen van de Tweede Divisie en kijkt uit naar het begin van de competitie. “Ik heb nog nooit tegen alle clubs uit de Tweede Divisie gespeeld, dat is wat ik nog graag wilde en dit komt nu mooi uit.”

Kozakken Boys is verheugd met de komst van Kevin Vermeulen en wenst hem veel succes toe op De Zwaaier.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!