Da Silva Mendes sluit aan, Mathilda verlengt

29 januari 2022 16:45

KB Media/Devin van der Wiel

Daniel da Silva Mendes en Angelo Mathilda spelen ook volgend seizoen in het rood-wit van onze club. Da Silva Mendes (20) maakt momenteel deel uit van de O23 en maakt na de zomer definitief de overstap naar de hoofdmacht. Mathilda (19) maakte afgelopen seizoen al deel uit van de A-selectie en verlengt zijn contract met één seizoen.

‘Daniel speelt nu anderhalf jaar in ons team en maakt een goede indruk’, aldus Martin Clerx, trainer van Jong Kozakken Boys. ‘Hij is een fysiek sterke speler die zowel centraal in de verdediging, als rechtsback goed uit de voeten kan. Hij heeft veel snelheid en is een echte winnaar. De afgelopen periode heeft Daniel regelmatig meegetraind met het eerste en daar een positieve indruk achtergelaten. Mede hierdoor heeft hij deze plaats in de selectie zelf verdiend’. Da Silva Mendes kwam eerder uit voor de jeugd van FC Dordrecht.

Ook Angelo Mathilda blijft bij Kozakken Boys. De doelman tekende vorig seizoen zijn eerste contract op De Zwaaier en werd toen omschreven als een talentvolle moderne keeper die ontzettend goed kan meevoetballen, met goed spelinzicht heeft en geweldige reflexen. De Dordtenaar maakt zijn minuten dit seizoen in Jong Kozakken Boys en zat vijf keer op de bank bij het eerste.

‘Ik ben, net als iedereen op de club, blij en trots dat er volgend seizoen drie spelers van de JO23 in de A-selectie zitten. Ik ben ervan overtuigd dat dit een goede stap is in de ontwikkeling van deze jongens’, besluit Clerx.

Delen

Lees meer over:
angelo mathilda daniel da silva mendes selectienieuws

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!