Kozakken Boys hervat competitie tegen Rijnsburgse Boys

8 oktober 2020 20:00

KB Media / Amber van Lieshout

Na een doordeweekse bekerwedstrijd staat zaterdag alweer de volgende klus op het programma van Kozakken Boys. De ploeg van trainer Rick Adjei gaat 10 oktober op bezoek bij Rijnsburgse Boys. Het treffen op Sportpark Middelmors begint om 14:00 uur.

Een late goal van Nizar Mekkaoui leverde Kozakken Boys een plek in de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker op. De Werkendammers hadden tegen DEM, uitkomend in de Derde Divisie de overhand, maar het duurde tot de 93e minuut tot dat zich uitbetaalde. Het doelpunt van Nizar Mekkaoui betekende een 1-0 zege.

Rijnsburgse Boys heeft ook doordeweeks duel in de benen. De ploeg van trainer Henk Wisman won dinsdag met 3-2 van Sparta Nijkerk, dat het vorig jaar NAC nog moeilijk maakte in de beker. Dani van der Moot, die een verleden heeft bij onder meer Jong PSV, was uiteindelijk verantwoordelijk voor de winnende treffer.

Kijkend naar de competitie staat Kozakken Boys zesde met acht punten uit vier wedstrijden. Ook Rijnsburgse Boys kwam dit seizoen ook pas vier keer in actie en heeft momenteel vijf punten. Daarmee staat de club uit Rijnsburg negende in de Tweede Divisie.

De twee ploegen zijn geen onbekenden van elkaar: vijftien keer eerder stonden Kozakken Boys en Rijnsburgse Boys tegenover elkaar. Tien ontmoetingen vielen de kant van de Werkendamse ploeg op, vijf keer won Rijnsburgse Boys. In totaal werd er 56 keer gescoord in die vijftien wedstrijden, een gemiddelde van 3,7 doelpunt per duel.

De laatste vier ontmoetingen tussen beide teams leverden een overwinning voor Kozakken Boys op. Kan de ploeg van trainer Adjei zaterdag de vijfde zege op rij tegen Rijnsburgse Boys boeken? De wedstrijd op Sportpark Middelmors begint om 14:00 uur en is LIVE te zien op Fox Sports1. Scheidsrechter Nick Tunnissen heeft de leiding over het duel.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!