Professionalisering van de Jeugdopleiding

22 mei 2021 17:30

KB Media

Om verdere professionalisering van de Jeugdopleiding van Kozakken Boys mogelijk te maken, hebben we afgelopen week volledige overeenstemming bereikt met een zeer ervaren individuele trainer te weten Marc Bos – Rongen.

Marc is jaren in het professionele voetbal van Denemarken werkzaam geweest. Bij clubs als Aarhus GF en Vejle BK, beide clubs die spelen op het hoogste niveau in Denemarken, heeft Marc gewerkt als Techniektrainer.
Verder heeft Marc in Denemarken een specifieke trainer academie opgezet voor samenwerkende partners, waarbij ook clubs van buiten Denemarken in participeerden.

In Nederland heeft Marc zijn sporen verdiend bij o.a. Sparta, FC Dordrecht ( 6 jaar techniek trainer jeugd), Vitesse Delft en vv Spirit als Hoofd Opleidingen.

Marc heeft het TC1-UEFA A diploma en is verder gespecialiseerd in diverse facetten van het voetbal, zoals

  • het individueel trainen van spelers op het gebied van loopscholing, coördinatie en agility training.
  • Motorisch Remedial Teacher (afgestudeerd leraar in het oplossen van motorische afwijkingen)
  • Atlethic Skills Model (sport en bewegen specifiek voor voetbal)
  • Hersteltrainer

Kozakken Boys heeft speciaal voor haar jeugdopleiding iemand in huis gehaald, die een grote bijdrage kan leveren in het verbeteren van de spelers.

Marc gaat werken met spelers vanaf Onder 11 t/m Onder 23 op donderdag en vrijdag. Mede hierdoor is er een extra trainingsactiviteit bijgekomen op vrijdag in seizoen 2021-2022.
Wie hiervoor in aanmerking komen, zal later beslist gaan worden. Ook hier worden de verrichtingen geregistreerd in het speler volg systeem, Dotcom Sport.

Naast het aantrekken van Marc Bos-Rongen wordt het komende seizoen hard gewerkt om video opnames van wedstrijden te gaan opnemen. Door het laten zien middels beelden kunnen de spelers tactisch onderricht krijgen, wanneer ze hiervoor de juiste leeftijd hebben.
Het terug kijken van wedstrijden is in het hedendaagse voetbal een must, niet alleen voor de spelers, maar ook voor trainers, die soms denken iets gezien te hebben, kunnen gecorrigeerd worden door de beelden.
Veel nieuwe spelers hebben inmiddels de inlog gegevens van Dotcom sport ontvangen.

Dotcom_sport.jpg

Spelers krijgen middels het speler volg systeem Dotcom Sport de beelden van de opgenomen wedstrijden van hun team thuis, waar ze rustig bekeken worden.

Meerdere specifieke verbeteringen van de Jeugdopleiding voor de komende jaren staan nog in de kinderschoenen.
Zowel op medisch, als op voetbal technisch gebied kan er nog veel veranderen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!