Kozakken Boys JO15-1 laat het liggen in de eerste 10 minuten

Kozakken Boys JO15-1

1e klasse 4

10 februari 2018 10:00

De Alblas JO15-1 - Kozakken Boys JO15-1
Afgelopen zaterdag speelde de JO15-1 de eerste competitiewedstrijd tegen de Alblas JO15-1. Dit team zat ook in onze vorige competitie en wist thuis van ons met 0-2 te winnen. Door ziekte van Jay en een blessure van Jordy namen we Rik den Dunnen mee van de D1 om op goal te staan. Thomas Maher was ziek en Huib van Wijk is nog geblesseerd. Gelukkig zijn Jurgen en Dante weer volledig hersteld van hun blessures.

1e helft
We begonnen ontzettend zwak aan de wedstrijd en stonden daardoor binnen 10 minuten op een 2-0 achterstand. Twee keer kon de Alblas vanaf rechts een voorzet geven en 2x stonden we voor het doel te slapen.  Helaas gebeurt dit vaker bij ons en is iets waar we echt aan moeten werken! De vraag is hoe dit komt? Denken we er te makkelijk over of worden we door de begeleiding niet goed wakker geschud voor de wedstrijd? Na die achterstand hadden we voetballend ook moeite met de Alblas. Zij waren de eerste helft gewoon sterker en feller dan de Kozakken en dwingden zij ons tot het maken van foute keuzes. Na een minuut of 25 pakten we het op en schot Stijn voor het eerste op doel van de tegenstander. Vervolgens kregen we nog een indirecte vrije trap die door Stijn naast geschoten werd. Verder hebben we niets kunnen creeren in de eerste helft.

Rust
In de rust hadden we de tijd om iedereen op scherp te zetten en met een andere tactiek gingen we de tweede helft in. Iets sneller de lange bal spelen en aansluiten zou ervoor kunnen zorgen dat we druk op de Alblas konden zetten. Hier zaten echter ook risico's aan, achterin gingen we namelijk 1 op 1 spelen en daar zou de tegenstander wel eens gebruik van kunnen maken, maarja..we moeten iets met een 2-0 achterstand.

2e helft
Wat we in de rust besproken hebben gebeurde ook in de 2e helft. (Misschien moeten we voor de wedstrijd de spelers ook op een andere toon aanspreken om ze wakker te krijgen). We kozen wat sneller voor de lange bal en met veel inzet en een extra middenvelder kwamen we veel meer aan voetballen toe op de helft van de tegenstander. Na ongeveer 6 minuten in de tweede helft werd Micha neergelegd en kregen we een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. Deze werd door Henrico lekker binnengeschoten! 2-1! De  wedstrijd lag weer open. We brachten Jurgen het veld in voor Romano en Dante voor Ruben en gingen 'vol op de aanval'. De Alblas kreeg wel wat mogelijkheden maar speelden de counters vaak niet goed uit. Echter kregen wij zelf ook geen grote kansen. We hadden een aantal mogelijkheden om te schieten, maar kozen toch voor om te kappen of te passen. We hadden wel de overhand en speelden met een echte Kozakken mentaliteit, echter tot grote kansen leidde dit niet. We misten wat creativiteit en slimmigheden om tot kansen te komen. Hierdoor verloren we de eerste competitiewedstrijd.

Een onnodige nederlaag die aan onszelf te wijten valt. Hier moeten we van leren en oppakken zodat het de volgende 10 competitiewedstrijden niet meer gebeurt. Over 3 weken staat de volgende gepland thuis tegen Oranje Wit. Alle tijd om ons daarvoor goed voor te bereiden.