12 mei 2018 12:00

Scheidsrechter

Hans van der Stelt (21-12-1965)

Onbekend

Na een weekje rust in de competitie was het afgelopen zaterdag tijd om aan de slotfase van de competitie te beginnen. Met nog drie wedstrijden te gaan is het aftellen helaas begonnen. De eerste van die drie wedstrijden werd thuis afgewerkt en tegenstander was Baronie JO13-2. Een ploeg die net als ons bivakkeert in de middenmoot, maar die de laatste wedstrijden wel goed op dreef is. Dat kan van ons niet gezegd worden, maar tegen Baronie wilden we de punten graag in Werkendam houden. Dit moesten we gaan proberen zonder Rik, die nog steeds geblesseerd is en waarschijnlijk niet meer in actie gaat komen dit seizoen. Daarnaast waren ook Denley en Jasper afwezig.

De wedstrijd was verplaatst naar een later tijdstip en we trapten om 12.00 af. De grensrechters van dienst stonden aanvankelijk aan de verkeerde kant van het veld te vlaggen. Net als de spelers, kreeg ook de grensrechter de tijd om eerst zelf na te denken wat er wel of niet goed ging en hoe het beter moet/kan. Echter, na een aantal minuten spelen en toen de grens onze eigen spelers af ging vlaggen voor buitenspel was het tijd om de eerste wissel toe te passen. Slechts een wissel van positie natuurlijk, want iedereen die de vlag oppakt om te vlaggen wordt zeer gewaardeerd. De grensrechters hadden hun juiste plek gevonden, maar hoe deden de spelers het?

Na negen minuten waren we op een mooie voorsprong gekomen. Daley werd op links weggestuurd en wist met een goede rush en rustige afronding de 1-0 te maken. Tot aan die goal ging het redelijk gelijk op, al had Baronie al wel wat speldenprikjes uitgedeeld. De voorsprong wisten we helaas niet lang vast te houden. Bij een vrije trap van grote afstand stonden onze spelers te slapen toen de bal via Dave/lat terug in het spel kwam. Bij Baronie waren ze daar veel scherper op en de 1-1 was dus een simpele intikker. Na deze 1-1 zakten we met zijn allen even ver door een ondergrens heen. Vrijwel alle duels gingen verloren of we kwamen niet eens in de duels en we bezorgden op die manier de goede voetballers van Baronie een heerlijke 1e helft. Dat de 1-2 dan uiteindelijk viel was ook geen verrassing en op dat moment terecht. Gelukkig bleef het bij 1-2 voor rust, al kwamen we vlak voor rust wel weer iets meer in het spel. Met name Jens werd op rechts weer af en toe dreigend en zo lang we de bal en de druk maar op de helft van de tegenstander hadden ging het wel, maar het lukte ons te weinig om de bal op hun helft te houden.

In de rust afgesproken dat het in de tweede helft anders moest, in ieder geval qua instelling. We zijn gelijk maar één op één achterin gaan spelen, want de meeste dreiging kwam bij Baronie van het middenveld, dus dan moesten we daar de slag maar zien te winnen. Dit is uiteindelijk niet gelukt, want de wedstrijd ging met 1-4 verloren. Gezien de gemiste kansen had Baronie nog meer kunnen scoren, maar ook wij kregen onze kansjes wel. Iets meer dan 0 punten zat er eigenlijk de gehele tweede helft niet in en Baronie was dan ook de terechte winnaar.

Weer een verliespartij dus en we zitten niet in onze beste fase in de competitie. Zonde, want we hebben meerdere keren dit seizoen gezien dat het er wel in zit. Maar ondanks dat blijven we hard werken en gaan we deze week weer goed trainen om volgende week hopelijk wel weer een goede wedstrijd op de mat te leggen.