Kozakken Boys JO13-1 rekent in eerste helft af met LRC

0 - 4

Kozakken Boys JO13-1

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse G

17 februari 2018 10:00

Na weken van voorbereiding stond er zaterdag dan eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma.  Zo halverwege januari zijn we weer begonnen met trainen en daarnaast hebben we ook een drietal oefenwedstrijden gespeeld (1x gelijk en 2x winst). Dit waren wedstrijden tegen ploegen uit de 1e klasse. Gisteren mochten we de competitie weer hervatten in de Hoofdklasse en daar is het niveau toch wel een stukje hoger. Bovendien stond er gelijk een belangrijke wedstrijd te wachten. We gingen namelijk op bezoek bij LRC Leerdam, een ploeg die op de 11e plek staat en bij winst weer aansluiting naar ons zou hebben en dat wilden wij natuurlijk voorkomen.

Helaas kon Christian niet meedoen met de wedstrijd, maar uiteraard was hij er wel bij om zijn team te ondersteunen. In de vrieskou vertrokken we richting Leerdam en de weilanden om ons heen zagen nog wit van de vorst. Met de zon nog verscholen achter de wolken was de verwachting dat het veld nog wel eens hard kon zijn als wij moesten aftrappen om 10.00. Na de bekende taferelen bij het omkleden met daarbij als hoogtepunt het handschoengrapje van Sven konden we de kou gaan trotseren. En inderdaad, het veld was op dat moment nog zeer moeilijk bespeelbaar. Vooral bij het inspelen werd dit duidelijk. De bal vloog alle kanten op en makkelijk de bal controleren zat er niet in.  De spelers nog maar even bij elkaar geroepen om aan te geven dat beide teams daar last van hebben en om maar even wat sneller te kiezen voor een lange bal en dus minder risicio te nemen.

Om 10.00 werd er afgetrapt en één van de eerste ballen was een risicovolle terugspeelbal op Rik. Rik raakte mede door het veld de bal volledig verkeerd en de eerste dreiging van LRC was een feit. Gelukkig leverde dit verder geen schade op. Even later kwam LRC weer gevaarlijk door via de as van het veld, maar ook dit keer werd onze onoplettendheid niet afgestraft. Daarna namen wij de regie meer en meer over en kreeg ook Kozakken Boys de eerste kansen, het geluk zat echter nog niet mee. Denley zag zijn inzet namelijk op de paal belanden en in de rebound wist Ivan met een goed schot slechts de lat te raken. Gelukkig was dit een voorbode voor veel goeds in de eerste helft. Na twaalf minuten spelen wist Sven de bal klaar te leggen voor Nathan en met een hard en goed schot wist Nathan van grote afstand de 0-1 te scoren.

Daarna ging het snel met de doelpunten.. Op de linkerflank lag steeds erg veel ruimte en Nathan had dit uiteindelijk ook door.  Eigenlijk gelijk na de 0-1 wist Nathan met een goede steekpass Denley diep te sturen,  Denley slingerde de brommer aan en kon met een goede rush de 0-2 binnen schieten.  Binnen tien minuten volgde ook nog de 0-3 en de 0-4 volgens hetzelfde recept. Nathan met de steekpass en Denley met de goals. Zo stonden we na 22 minuten spelen met 4-0 voor, wat een luxe! Voor rust werd er niet meer gescoord, al was LRC nog dichtbij met een schot op de paal.

Na rust zagen we helaas een wedstrijd zoals je die wel vaker ziet als de wedstrijd eigenlijk al na één helft gespeeld is. We kwamen nog wel redelijk uit de kleedkamer (Jens kwam zelf twee keer goed uit de kleedkamer na rust, iets met overactieve darmen) en hadden kansen op de 0-5, maar nu kregen we de bal er niet meer in. Daarna werd het spel steeds slordiger en gingen we te veel uit stilstand voetballen. Gelukkig gaven we ondanks het mindere spel niet veel kansen weg. Alleen in de slotfase van de wedstrijd werd LRC echt dreigend, met name uit corners. Een afgeslagen corner resulteerde nog in een goed schot richting de verre hoek, gelukkig wist Rik met een prima redding een tegengoal te voorkomen. Eindstand 0-4.

We hervatten de competitie dus met een prima overwinning. Vooral in de eerste helft werd er goed gevoetbald en tijdens die goede periode wisten we het verschil te maken. Volgende week zijn we een weekend vrij en het weekend daarna nemen we het op tegen Madese Boys JO13-1.