... (schot)
56'

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse G

7 april 2018 8:30

Zaterdagochtend mochten we op de eerste echte lentedag van het jaar aantreden tegen nummer 2 Nivo Sparta JO13-1. Een ploeg die we redelijk goed kennen, in de competitie verloren we al een keer van deze ploeg en ook in de aanloop naar het nieuwe seizoen was Nivo Sparta te sterk voor ons. Een mooie kans dus voor ons om te laten zien dat we zijn gegroeid en de mooiste manier om dat te laten zien is natuurlijk om nu een keer van deze ploeg te winnen. Denley en Rik moesten deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan door blessures, gelukkig kon Dave de plek onder de lat weer innemen.

Al om 7.45 werd er verzameld en uiteraard waren ook Rik en Denley erbij om het team te supporten. Het weer was prima en niets stond een lekker voetbalpotje in de weg. Om 8.30 werd er afgetrapt en de eerste helft die volgde was naar mijn mening misschien wel de beste eerste helft van dit seizoen. De spelers vonden elkaar makkelijk en er werden een aantal leuke aanvallen opgezet. Bij balverlies was iedereen lekker fel in het druk zetten en veroverden we steeds de bal snel weer terug. Nivo Sparta kwam eigenlijk niet verder dan het spelen van de lange bal. Door de blessure van Denley nam Daley de plek op links van hem over. Daley deed dit naar behoren en werd al een paar keer gezocht aan de linkerkant. Na 7 minuten spelen werd hij weer weggestuurd door Nathan. Eén op één met de keeper maakte hij geen fout en de bal viel via de paal in het doel. 1-0!

Na de 1-0 werd er geen gas teruggenomen en daar was ook geen enkele reden toe. Het team speelde goed, maar toch werd er een kans weggegeven na een moment van twijfel achterin. Gelukkig werd dit niet afgestraft en bleef het 1-0. Na 18 minuten spelen wisten wij de score uit te breiden. Opnieuw was het Daley die aan zijn directe tegenstander was ontstapt. Dit keer leverde zijn schot geen goal op, maar in de rebound was Yuri weer eens als eerste bij de bal om deze binnen te schieten. Voor rust kregen we nog enkele kansen om de score uit te breiden, ook Nivo Sparta kreeg nog één kansje, maar gescoord werd er voor rust niet meer.

Tijdens de rust kregen de spelers een compliment voor het vertoonde spel en de vertoonde inzet. Het was zaak om dit in de tweede helft vol te houden en onszelf te belonen voor deze goede eerste helft. Na rust werd het niveau van de eerste helft niet meer gehaald, maar ondanks dat bleven we de betere ploeg. Na 9 minuten spelen in deze tweede helft wisten we de wedstrijd te beslissen. Een vrije trap werd door Sven van zo'n 35 meter goed op doel geschoten en de keeper wist deze inzet niet te keren. Na 40 minuten spelen stond er dus een stand van 3-0 op het fictieve scorebord, wat een luxe!

Toch lieten we het toe dat Nivo Sparta weer enigszins terug in de wedstrijd kwam. Een kwartier voor tijd wist de aanvoerder van de tegenstander met een mooie goal de wedstrijd weer een beetje spannend te maken. Na de aansluitingstreffer werder we erg onrustig en werd het speel steeds slordiger, gelukkig wisten we op tijd onze rust weer te vinden en lieten we Nivo Sparta niet volledig terugkomen in de wedstrijd. Vijf minuten voor tijd gooiden we de wedstrijd echt definitief in het slot. Nathan wist na een goede actie binnen de zestien Yuri vrij te spelen voor de keeper. Yuri wist deze kans keurig af te ronden en zo werd het dus 4-1. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en zo wist Kozakken Boys deze wedstrijd dus met 4-1 te winnen.

Een erg knappe overwinning tegen een ploeg die nog mee doet voor het kampioenschap in deze bijzondere Hoofdklasse. Tijdens de eerste helft heb ik echt genoten van het vertoonde spel en de inzet. Er stond een team op het veld en als je als team speelt kun je samen mooie dingen laten zien. Aanstaande dinsdag spelen we de inhaalwedstrijd uit tegen WSC JO13-1. Thuis verloren we in de allerlaatste minuut van deze tegenstander, een mooie kans voor revanche dus!