... (schot)

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse G

28 april 2018 8:30

Kevin Noorloos

Zaterdagochtend moest er door de JO13-1 een inhaalwedstrijd afgewerkt worden tegen VVAC JO13-1. Een dag na Koningsdag was het te hopen dat iedereen zo vroeg in de ochtend (8.30 spelen) een beetje fit was. Dit leek gelukkig wel het geval, de spelers leken in ieder geval fitter dan de ouders. Zo had Nathan bijvoorbeeld keurig 2 oranje schoenen bij, al was één van de twee schoenen van zijn broertje en dat werd dus moeilijk voetballen. Trainer Marco kon dus nog even snel heen en weer om het setje schoenen compleet te maken. Ook deze wedstrijd waren we weer niet compleet. Rik zit nog steeds in de lappenmand en Daley was afwezig in verband met een vakantie naar Boedapest. Daartegenover stond wel de terugkeer van Kyano, hij is weer op weg terug van zijn blessure en kon weer 30 minuten meespelen.

Van tegenstander VVAC weten we dat ze prima kunnen voetballen en van alle teams die we tegengekomen zijn was VVAC toch voetballend wel de beste. Toch hebben ook zij flink wat punten laten liggen en daardoor lijken ze te zijn afgehaakt in de titelrace. Wij wilden tegen VVAC beter voor de dag komen dan vorige week. Die blamage wilden we graag wegspoelen met een overwinning. Toch was het in de openingsfase vooral VVAC wat de aanval zocht en wij moesten in de achteruit. Met een aantal gevaarlijke combinaties kregen zij de eerste kansen. Kozakken Boys had moeite om de bal in de ploeg te houden en voorin moesten we het vaak afleggen tegen de grotere verdedigers. Het was eigenlijk wachten op de 0-1 en deze werd uiteindelijk ook gescoord. Na niet hard genoeg ingrijpen op het middenveld kwam onze verdediging in de problemen en deze kon niet worden opgelost. De kans die ontstond werd benut en de achterstand was een feit. Daarna konden we op een verdere achterstand komen, maar Dave en Mattijs wisten twee keer een zekere goal te voorkomen.

Na twintig minuten spelen kregen we eindelijk wat meer grip op de wedstrijd. We konden de tegenstander eerder onder druk zetten. Een beetje onverwachts viel ineens de 1-1. Een heerlijke goal van Jens met zijn mindere linkervoet. Voor rust kregen we zelfs een grote kans om op voorsprong te komen, want VVAC was slordig in de opbouw en Jens wist Yuri vrij te spelen. Yuri schoot uit een moeilijke hoek via de keeper op de lat. De corner die volgde werd ook gevaarlijk, maar een doelpunt leverde het niet op. Zo gingen we rusten met een 1-1 stand.

Na rust wilden we de lijn van voor rust doorzetten, maar helaas zat dat er niet meer in. We vergaten te voetballen en kozen te snel voor de lange bal. Ook VVAC ging sneller over op de lange bal en daardoor werden we één keer erg verrast. Zo kon de spits na zo'n lange bal op Dave aflopen. De spits legde de bal keurig af, maar weer was daar Mattijs met een uiterste krachtinspanning om de goal te voorkomen. Wat een werklust en wat een voorbeeld dat je ook van verdedigende acties net zo veel kan genieten als van een mooie goal.

Toch leek de 1-2 niet uit te kunnen blijven en uiteindelijk viel deze ook zo'n tien minuten voor tijd. Even werd er achterin niet adequaat opgetreden en het buitenkansje werd nu wel benut. Kozakken Boys probeerde het wel, maar helaas lukte het niet meer. VVAC had kunnen uitlopen naar een grote voorsprong, maar zij waren in de afronding erg slordig. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-2 nederlaag.

De laatste tien minuten voor rust konden we goed meekomen met VVAC. Na rust konden we dit helaas niet doorzetten en de overwinning voor VVAC was dus een terechte. We kunnen komend weekend 'genieten' van een vrij weekend. Het weekend daarop beginnen we aan de laatste reeks van drie wedstrijden van het seizoen. Even de batterijen opladen dus komende weken en dan proberen om het seizoen goed en positief af te sluiten.