... (schot)

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse G

10 maart 2018 10:00

Rini Visser

Inmiddels ligt de tweede winterstop achter ons en gaan we opnieuw de competitie hervatten. De laatste wedstrijd tegen LRC ligt alweer een tijdje achter ons en de wedstrijd van zaterdag was wederom een zware opdracht voor de Boys. Koploper Dongen JO13-1 kwam zaterdag namelijk op bezoek in Werkendam. Uit hadden we van deze ploeg verloren, dus thuis wilden we dit goed maken.  Rik moest de wedstrijd helaas aan zich voorbij laten gaan, Dave van de JO11-1 nam zijn plek in. Na de wedstrijd stond er een pannenkoekenlunch op het programma en deze zouden natuurlijk beter smaken met drie punten op zak.

Deze pannenkoeken werden gebakken door Elles en ik heb niemand horen klagen dus wat dat betreft een geslaagde actie en een mooi initiatief. Waar je denkt dat vrouwen meerdere dingen tegelijk kunnen en ook in complexere situaties het overzicht kunnen bewaren, daar kwamen we zaterdag toch enigszins bedrogen uit. Want naast de pannenkoeken en Kyano had Elles ook de verantwoordelijkheid over de wastas en die laatste werd nou net vergeten afgelopen zaterdag. Dat werd dus weer even snel heen en weer naar Vuren, maar in een record tijd kwam de tas alsnog voor de wedstrijd aan in de kleedkamer.

Er werd om 10.00 afgetrapt en we kregen al snel het gevoel dat we zeker niet onder deden voor Dongen. We hadden zelfs al heel snel op voorsprong kunnen komen toen Daley ontsnapte aan de verdediging, zijn inzet ging helaas naast. Hierna kon Dongen een keer gevaarlijk worden, maar Dave wist de inzet te stoppen. Kozakken Boys kreeg steeds meer de overhand in deze eerste helft en Denley en Jens wisten enkele keren hun directe tegenstander te passeren. Helaas vergaten we net iets sneller de trekker over te halen en hadden we op momenten te weinig mensen in de zestien om echt gevaarlijk te worden. Uiteindelijk wisten we toch op 1-0 te komen. Denley wist weer eens raak te schieten van buiten de zestien en de 1-0 was een feit.

Na de 1-0 werd het spel slordiger en waren we te onrustig aan de bal. Hierdoor kon Dongen meer in het spel komen, een ploeg die het sowieso moet hebben van de duels en voetballend weinig potten kon breken. Voor rust wisten zij helaas langzij te komen. Na een afgeslagen corner vergaten we fanatiek druk te zetten en van afstand wist de middenvelder van Dongen Dave te passeren. Een domper dus vlak voor de rustpauze. In de rust werd er gehamerd op het feit dat we positief naar elkaar moeten blijven en dat we nog meer als team moeten gaan voetballen. De boys waren overtuigd van het feit dat we een mooi resultaat konden halen en met vertrouwen begonnen we aan de tweede helft.

Ook na rust was het weer Jens die met een goede actie zijn tegenstandster te snel af was. Jammer genoeg was er weer niemand scherp genoeg voor het doel om zijn voorzet binnen te schieten. Het begon een echte strijd te worden en het was jammer dat we in de passing vaak te slordig waren. Hierdoor konden we niet echt druk gaan zetten op de tegenstander en kon Dongen gemakkelijk overeind blijven. Het was zelfs Dongen dat op een 1-2 voorsprong kwam. Opnieuw wisten zij met een schot van afstand Dave te passeren.

Na de 1-2 gingen we al snel alles of niets spelen. Christian kon niet verder, met een flinke bult op zijn hoofd moest hij naar de kant. Met een verdediger naar de kant en een extra aanvaller erbij hoopten we iets te forceren. Er werd keihard gewerkt en Dongen kwam er steeds moeilijker uit. Dit vonden zij ook wel prima, ze lieten ons komen en ze gokten op de lange bal en de counter. Deze counters kwamen er ook, maar achterin lieten Mattijs, Thomas en Jasper zich niet meer passeren. Wij kregen ook niet echt hele grote kansen, toch leken wij langszij te komen. Sven draaide een corner in één keer in het doel en het leek er toch sterk op dat de bal pas achter de lijn door de verdediger van Dongen gekeerd werd. De grens had het echter niet gezien en de scheids ging af op de grens en zo ging de 2-2 dus niet door. Tijdens het restant van de wedstrijd deden we er alles aan om alsnog de 2-2 te scoren, maar helaas was het ons dit keer niet gegund en kregen we met een 1-2 nederlaag te weinig.

Al met al dus een frustrerende nederlaag, omdat je het gevoel had dat er meer in zat. Toch toont ook deze wedstrijd aan dat we van iedereen kunnen winnen, mits de inzet en de bereidbaarheid om voor elkaar te werken er maar is. Na de wedstrijd konden we ondanks de nederlaag al snel weer met een lach genieten van de pannenkoeken. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen WSC. Speciaal voor de vroege vogels onder ons spelen we deze wedstrijd al om 8.30.