Kozakken Boys JO15-1 houdt het spannend!

Onder 15, JO15-1, 1e klasse 4

25 november 2017 10:00

Ari Verdoorn

Kozakken Boys JO15-1 - IFC JO15-1
Afgelopen zaterdag speelde de Boys van de JO15-1 een competitiewedstrijd tegen IFC. Van andere trainers kregen we te horen dat dit een fysiek elftal is met veel grote jongens. Net zoals iedere tegenstander in onze competitie eigenlijk. Thomas was vandaag helaas afwezig met een blessure die hij opliep tegen een lantaarnpaal achterin bij ASWH die met schoenmaat 52 op zijn voet is gaan staan.  Jurgen is gelukkig weer op de weg terug. Ruben en Romano begonnen op de bank vandaag.

Eerste helft
We begonnen goed aan de wedstrijd met meteen een gemeen steekballetje van Henrico op Stijn, helaas voor ons lette de keeper van IFC goed op en kon zijn doel goed verkleinen. Onze organsiatie in de eerste helft stond uitstekend, het beste wat ik als trainer dit seizoen heb gezien. Opbouwend bleven we rustig en speelden net zo lang rond totdat we een middenvelder of aanvaller vrij konden spelen. IFC wist het niet en kreeg maar geen druk op ons. Hierdoor kregen we in de beginfase veel kansen. Huib ging alleen op de keeper af na een goede aanval over de linkerkant, alleen wist deze keeper weer goed te redden. De keeper was niet groot, maar had nagenoeg alles klem en koos iedere keer goed positie.  Ook kregen we wat schotkansen uit de tweede lijn die deze keeper goed kon verwerken. We braken vaak goed door in de 16 van de tegenstander, schoten in de 16 van Stijn en Huib na ongeveer 12 minuten waren niet zuiver genoeg. Na 18 minuten kwamen we wel op een 1-0 voorsprong. Uit een corner van Henrico nam Greg 'the Beast' de bal vol op de slof en deze verdween hard tegen het netje: 1-0. Daarna controleerden we de wedstrijd goed. Het middenveld was in handen van Nick die bijna al zijn duels won, een echte stofzuiger. Bal afpakken en vooruit spelen. Hierdoor konden Henrico en Micha onze aanvallers Stijn en Huib aan het werk zetten. De opbouw ging ook goed onder leiding van Ivo konden we vrijwel steeds Greg en Dan aan de zijkant aanspelen. Onze keeper Jordy kreeg een schot te verwerken in de eerste helft van 30 meter, hier had hij geen problemen mee. Zo speelde we een goede eerste helft en kregen we na het rustsignaal complimenten van de trainer en leider van IFC: 'Jullie hebben ons tactisch kapot gemaakt' en 'Dit is het beste wat ik heb gezien in de competitie' waren enkele citaten.

Rust
In de rust hadden we eigenlijk geen opmerkingen. We wilden snel de wedstrijd beslissen met meerdere doelpunten, ook IFC zal wat gaan doen om de gelijkmaker te forceren. Dus opdracht was om goed te bekijken wat de tegenstander zou gaan doen en proberen om snel de 2-0 en 3-0 te  maken zodat we de wedstrijd lekker uit konden spelen.

2e helft
In de 2e helft brachten we al snel Romano het veld in voor Nick die wat last had van zijn hiel. Nog steeds kreeg IFC geen grip op ons spel en gingen we door met hetgeen wat we goed deden in de eerste helft. We dachten op 2-0 te komen, na een goede actie van Stijn zette hij met een steekbal Huib voor de keeper die knap met links kon scoren. De grensrechter stond helaas met zijn vlag omhoog, uit de beelden van de vader van Dan bleek dat dit onterecht was. We moeten hier helaas maar mee omgaan.... Ons positiespel bleef goed echter konden we vanaf de zijkant al wel zien dat we wat vermoeider raakten en dat het allemaal wat minder zuiver werd. IFC ging hierop wat meer druk naar voren zetten en kregen enkele corners. Deze werden door ons goed verdedigd dit keer. IFC ging meer risico nemen en zette er een aanvaller bij. Hierop anticipeerden wij door Ruben het veld in te brengen voor Dan. Uit een uitbraak van ons forceerden we een corner die goed werd genomen door Henrico, op onverklaarbare wijze kreeg Stijn hem nog over en werd het nog billenknijpen voor de Boys. We gingen vervolgens met 3 spelers op 1 verdediger af en speelden dit goed uit, echter vlagde de grensrechter weer van IFC. Wat ik zeer onsportief vond, ook de scheidsrechter ging hierin mee en plakte er nog 4,5 minuut blessuretijd aan vast. IFC ging drukken en we gaven wat corners weg, IFC dacht hieruit gelijk te maken maar schoten de bal gelukkig voor ons in het zijnet. Na een tweede helft van 41 minuten floot de scheidsrechter eindelijk af en bleven de 3 punten op de Zwaaier.

We hadden de wedstrijd veel eerder kunnen beslissen en hebben het onnodig spannend gemaakt. Dit zorgde echter wel voor veel publiek en ook de spelers van de A1 stonden met spanning te kijken en gaven de Boys van de onder 15 een hand na de wedstrijd. Qua spel ben ik zeer tevreden, zowel aanvallend als verdedigend! We hebben nu de minste goals uit de competitie tegen. Graag nu nog wedstrijden wat eerder beslissen, dat is ook beter voor de begeleiding en de ouders. Volgende week gaan we naar Stedoco JO15-1, de nieuwe koploper! We gaan het hen zeer lastig maken en hopen ons weer verder door te ontwikkelen door! Maandag gaan we boksen bij Quentin Jakoba van het eerste om fysiek nog wat sterker te worden en woensdag spelen we voor de Regio Voetbal Cup thuis tegen Unitas.