Kozakken Boys JO15-1 geeft ruime voorsprong uit handen

Onder 15, JO15-1, 1e klasse 4

2 december 2017 10:15

Onbekend

Stedoco JO15-1 - Kozakken Boys JO15-1
Afgelopen zaterdag reisden we met de Boys af naar de koploper uit Hoornaar, zij waren deze competitie nog ongeslagen. We keken na de overwinning van vorige week uit naar deze wedstrijd en konden ons goed voorbereiden. Maandag werd er gebokst bij Quinten Jakoba en woensdag versloegen we hoofdklasser Unitas met 1-0 voor de Regio Voetbal Cup. Sterk Door Combinatie had vorige week gewonnen van ASWH waardoor zij de koppositie van hen overnamen. We hadden wel wat info over dit team, veel fysiek en een fysieke spits.

Eerste helft
Na een korte warming up op het kunstgras begonnen we ijzersterk aan de wedstrijd.  In de eerste minuten een versnelling van Huib, echter werd zijn schot gepakt door de goede keeper van Stedoco.  We hadden het overwicht en konden goed positiespel spelen. Stedoco hanteerde vooral de lange bal richting de spits. In de eerste helft had Ruben hem in zijn broekzak zitten al had hij wel wat overtredingen hiervoor nodig, dit had de scheidsrechter goed in de smiezen.  Na ongeveer een kwartier kwamen we op een 0-1 voorsprong, een steekbal van Henrico door de as van de verdediging op Huib die dit keer 1 op 1 met de keeper geen fout maakten. Hierdoor stonden we toch wel verassend op voorsprong bij de koploper.  Daarna gingen we door en combineerden er lustig op los, Stedoco had niks in te brengen en zakte ver in op hun eigen helft. Hierdoor moesten we wel opletten op de counter. Een minuut voor rust gaven we onze eerste corner noodgedwongen weg aan Stedoco. Deze werd scherp genomen en ging er bij de eerste paal meteen in: 1-1. Een domper voor ons, we hadden heel de 1e helft echt controle en onze keeper Jay had op wat terugspeelballen na nog geen enkel schot op goal gehad.

Rust
In de rust baalden de jongens erg van het tegendoelpunt. Als leiding probeerden we positief te zijn naar de jongens. We hebben gewoon de koploper met goed positiespel en druk vooruit onze wil opgelegd. We hoefden dus niet bang te zijn voor dit elftal. Met dezelfde 11 gingen we weer het veld op voor de 2e helft.

2e helft.
We begonnen zeer goed aan de tweede helft. Binnen 10 minuten stonden we ineens op een 1-4 voorsprong. Eerst was het Huib dit buitenkant voet de bal in de lange hoek schoot na een prima actie van Stijn. Vlak daarna kwamen we met een een tweetje door op rechts. Micha legde de bal af op Romano die de 1-3 in het dak van de goal schoot. Even laten werd een aanvaller in de 16 meter gevloerd en kregen we een terechte penalty die Dan keihard in de hoek onhoudbaar binnen schoot. Wat een luxe. We speelden Stedoco gewoon weg. Daarna brachten we Greg en Dante het veld in om wat meer kracht in de onze verdediging te stoppen. Stedoco ging, wat logisch is, meer drukken op onze verdediging. Met lange ballen vanaf hun achterhoede werd steeds hun spits gezocht. Deze kreeg iedere keer van de scheidsrechter de overtrededing mee. Hierdoor kreeg de ploeg uit Hoornaar vrije trappen net over de middenlijn die gewoon op goal werden geschoten. Net na onze 1-4 maakten zij uit zo'n situatie de 2-4. Het was nog een kwartier spelen, zouden we de voorsprong vast kunnen houden? Na de 2-4 kwam Stedoco op 3-4. Een schot van ongeveer 20 meter belandde via de paal in het netjes. Het werd dus nog billen knijpen voor ons, hierbij zat ook alles tegen en kregen wij vaak voor dezelfde zaken geen vrije trap van de scheidsrechter uit Hoornaar.  Wel kwamen we er nog goed uit en werd een schot van Micha van de doellijn gegleden. Daarna kreeg Stedoco wederom een vrije trap deze werd wederom hoog op goal geschoten. Jay kon hem niet redden en het stond ineens 4-4.  In de laatste minuut kregen wij (eindelijk) een vrije trap, deze werd door Huib binnengekopt en we dachten nog met een 4-5 overwinning naar huis te gaan. Echter stond de grensrechter met zijn vlag omhoog (15 seconden later nadat de bal in het diel lag) en keurde de scheidsrechter de goal nog af, daarna floot hij direct af en eindigde deze wedstrijd in een 4-4.

Na de wedstrijd waren de jongens emotioneel en waren erg teleurgesteld. Normaal gesproken wil ik de nadruk nooit leggen op de scheidsrechter, echter mag er gezegd worden dat er na de 1-4 van ons vreemde beslissingen werden genomen. Ook hiermee moeten we leren omgaan (zowel de spelers, de begeleiding en de supporters).  We hebben 55 minuten het spel gedomineerd met vaak mooi positiespel. Hierin hebben we laten zien dat we meekunnen met de top van deze fysieke competitie. Van deze wedstrijd kunnen we alleen maar leren en kunnen we ons weer verder ontwikkelen.  Hoe gaan we bijvoorbeeld om na een 1-4 voorsprong en een tegenstander die ineens alles op de aanval gooit? Hoe kunnen we hoge ballen in de 16 beter verdedigen?

Wij zijn Kozakken Boys en wij vrezen niet! De begeleiding is oprecht trots op deze groep en de ontwikkeling die ze doormaken, zowel individueel en als team!