Kozakken Boys JO15-1 speelt gelijk in fysiek duel

Scheidsrechter

Ed Barels (KNVB)

Onbekend

Kozakken Boys JO15-1 - Drechtstreek JO15-1
Afgelopen zaterdag speelde de JO15-1 een competitiewedstrijd tegen Drechtstreek JO15-1. Onze groep is weer bijna compleet. Huib is op de weg terug. Voor Jurgen de Jong wacht nog een revalidatie. Na onze terechte overwinning van vorige week wilden we dit voortzetten tegen Drechtstreek. Volgens andere trainers uit de competitie is Drechtstreek een fysieke ploeg, dus we waren gewaarschuwd!

De eerste helft
Drechtstreek zette ons meteen vast op eigen helft, waardor wij gedwongen werden om de lange bal te spelen. Echter was dit ook lastig omdat er een aantal 'bomen' op het middenveld en achterin stonden bij de tegenstander. Een kopduel zouden onze jongens dan ook niet winnen, de zogenoemde 2e bal was dus erg belangrijk. Een spel wat wij niet gewend zijn om te spelen. Hierdoor kwamen we eigenlijk niet aan voetballen toe. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor de Kozakken. Een tweede bal werd gewonnen, Drechtstreek speelde op lijn en gaf daardoor veel ruimte weg achter de verdediging. Zo ging Stijn alleen op de keeper af alleen speelde hij de bal net wat te ver voor zich uit waardoor de keeper kon ingrijpen. Hier lagen wel mogelijkheden voor de Boys. Helaas werd het een aantal keer in de eerste helft, terecht, afgevlagd. We moeten hier wat slimmer in worden. Na ongeveer 12 minuten kwam Dan het veld in voor Nick die geblesseerd raakte bij een corner van Drechtstreek. Drechtstreek was optisch wel beter maar kon hun dominantie niet uitdrukken met goed voetbal. In de eerste helft kreeg Jay 1 schot op goal die hij makkelijk kon vangen. Een moment later zat het 2e schot van zo'n 25 meter wel in het doel van de Kozakken. Echter konden we voor rust nog op gelijke hoogte komen. Wederom ging Stijn na een steekbal van Henrico alleen op de keeper af. Dit keer omspeelde hij de keeper en schoot de 1-1 binnen.

Rust
In de rust werd aangegeven niet teveel vrije trappen op onze helft en corners weg te geven. Verdedigend zat het goed in elkaar. Aanvallend moesten we rustiger aan de bal zijn. Er lag echt veel ruimte om met een pass alleen voor de keeper te staan. In de eerste helft lukte dit ook al een 4x. We brachten Huib in het veld voor Greg om aanvallend sterker te worden.

2e helft
Wat we in de rust afspraken kwam niet echt naar voren. Binnen 5 minuten hadden we alweer 2 corners en 3 vrije trappen weggegeven. Met de lange mensen van Drechtstreek liep dit gelukkig wel goed af. Er werd zelfs een keer een bal van de lijn gehaald na een scrimmage bij een corner. Hierbij hadden we het geluk aan onze zijde. Aan de andere kant kregen we ook steeds meer druk op Drechtstreek. Hierna brachten we  Romano van Andel het veld in met de hoop dat hij hetzelfde zou doen als tegen Sleeuwijk. Na een steekbal op Huib maakte hij de 2-1. Echter stond de grensrechter van Drechtstreek met zijn vlag omhoog en werd het doelpunt afgekeurd. Van Kozakken supporters die op lijn stonden hoorde ik dat dit een twijfelachtige beslissing was. Voor de sfeer in het veld was dit ook niet prettig. Drechtstreek maakte wat pittige overtredingen en kreeg hierdoor 2 gele kaarten. Zo kregen we, nadat het shirt van Huib bijna in 2 stukken was, ook een vrije trap op de rand van de 16. Helaas belandde deze op de lat en waren we te laat voor de rebound. Daarna kregen beide ploegen eigenlijk geen grote mogelijkheden meer. Wel hadden we de mogelijkheid om het een aantal keren goed uit te spelen, echter was vaak de steekpass achter de verdediging van Drechtstreek te hard of niet nauwkeurig genoeg. Hier hadden we meer uit kunnen halen. Zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel.

Vandaag hebben we laten zien dat we ook tegen fysieke ploegen de strijd durven aan te gaan. Als we iets rustiger zouden zijn aan de bal denk ik dat we hadden kunnen winnen. Dit moeten we nog leren, echter is het ook begrijpelijk dat de spelers wat onrustiger aan de bal waren na de vele harde overtredingen van Drechtstreek.  Volgende week spelen we wederom een thuiswedstrijd tegen Oranje Wit, deze week hard trainen en dan gaan we wederom voor de 3 punten!