... (schot)
54'

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse G

4 november 2017 12:00

Na een aantal nederlagen op rij werd het zaterdag wel weer eens tijd voor drie punten. In een competitie waar de meeste ploegen aan elkaar gewaagd zijn wacht er elke zaterdag weer een spannende en zware wedstrijd. Dit keer werd deze wedstrijd gespeeld tegen Dongen JO13-1. We speelden om 12.00, dus we konden enigszins uitgeslapen aan de heenrijs beginnen. Eenmaal aangekomen was het even goed zoeken naar een parkeerplekje, maar uiteindelijk wist iedereen een plek te vinden en kon de voorbereiding voor de wedstrijd beginnen.

Gelukkig voor ons was het rond deze tijd nog prachtig weer, op een buitje kaartenregen na bleef het tijdens onze wedstrijd droog en konden we zelfs genieten van een lekker zonnetje. De wedstrijd begon ook nog wel veelbelovend. In het eerste kwartier van de wedstrijd ging de wedstrijd gelijk op, maar kregen wij drie 100% mogelijkheden om de score te openen. Yuri en Denley hadden het vizier echter niet op scherp staan en zo gingen deze kansen verloren. Waar we de eerste 20 minuten nog voetballend naar oplossingen zochten gingen we na 20 minuten over in het 'lange halen in de hoop dat het goed valt' voetbal. Dit kwam de wedstrijd niet ten goede en door deze manier van spelen kwamen we ook steeds verder onder druk te staan van de tegenstander. Ook zij kregen goede kansen om te scoren, maar die ellende bleef ons voor rust gelukkig bespaard. Met een verdiende ruststand van 0-0 zochten we de kleedkamer op.

Na rust kwamen we helaas helemaal niet meer aan voetballen toe. De tegenstander was vooral feller en gretiger in de duels en wij waren in balbezit onmachtig om daar onder uit te voetballen. Het was dan ook wachten op de 1-0 en deze viel uiteindelijk ook. Jammer dat deze goal valt uit een vrije trap, zeker omdat we al een paar keer goed weg waren gekomen na eerdere vrije trappen. De speler wist de bal steeds prima over de verdediging te leggen en dit keer viel de bal een keer goed voor de voeten van de tegenstander en was de 1-0 een feit. Na deze 1-0 bleef het spelbeeld hetzelfde. Van beide kanten was het erg slordig en onrustig, maar Dongen bleef de gevaarlijkste ploeg. Zo rommelde het spel dus voort en werd het publiek van beide ploegen niet echt verwend. Opvallend was dat wij, zo ongeveer de liefste ploeg uit de Hoofdklasse, het voor elkaar kregen om tegen 4! gele kaarten aan te lopen. In mijn ogen zeer overdreven en deze gele kaarten leverden juist alleen maar meer irritatie en frustratie op bij de spelers. Hiermee geef ik overigens de scheids absoluut niet de schuld van onze verliespartij, want dat hebben we uiteindelijk volledig aan ons zelf te wijten.
Want verliezen deden we. 6 minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist toen de bal langs Rik in de goal werd geschoten. Na de 2-0 probeerden we het nog wel door alles maar naar voren te schuiven, maar het zat er deze zaterdag simpelweg niet in. Eindstand dus 2-0.

Helaas weer een verloren wedstrijd in een fase waarin het allemaal wat moeizaam gaat. Natuurlijk kun je je afvragen hoe zo'n wedstrijd loopt als we wel op een voorsprong waren gekomen, maar wat als telt niet en op basis van de tweede helft hebben we de wedstrijd terecht verloren. Volgende week krijgen we opnieuw een kans om drie punten te pakken. Dan spelen we uit bij Baronie JO13-2.