Assist: Nathan Kant

Onder 13, JO13-1, Hoofdklasse G

30 september 2017 10:00

Onbekend

Na de mooie start van de competitie vorige week tegen OJC Rosmalen stonden er deze week twee wedstrijden op het programma.  De eerste van de twee werd doordeweeks gespeeld tegen Dubbeldam. Al om 18.30 werd er woensdag afgetrapt om uiteindelijk ruim een uur later in het donker met een 5-4 nederlaag van het veld te stappen. Een onnodige nederlaag, maar ondanks de nederlaag mogen we alsnog een rondje verder bekeren.

Vandaag was er gewoon weer competitievoetbal en de tegenstander was Nivo Sparta JO13-1. Om 8.45 werd er verzameld en de reis richting Zaltbommel werd ingezet. Het parkeren bij het complex was even een opgave, maar uiteindelijk stond iedereen (redelijk) recht in zijn parkeervak. Iedereen was heel uit de wedstrijd van woensdag gekomen en dat hield in dat we met 14 spelers gingen proberen om Nivo Sparta te bestrijden. Uit de selectiewedstrijden van vorig seizoen wisten we nog dat het een goede ploeg was, dus we waren vooraf gewaarschuwd. Woensdag hadden we een Kozakken Boys gezien dat op 80% een wedstrijd probeerde te winnen, dat moest vandaag anders. Vanaf de eerste minuut wakker zijn en alles geven, dan komt het goede voetbal vanzelf.

Om 10.00 werd er afgetrapt op het hoofdveld van Nivo Sparta, helaas bleek al snel dat we ook vandaag er niet helemaal lekker in zaten. Te snel de lange bal hanteren en te weinig durf om rustig op te bouwen. De tegenstander was duidelijk van een ander formaat dan de tegenstander van vorige week. Door een gebrek aan strijd en felheid en een combinatie van bepaalde afspraken niet nakomen werden we bij momenten van de mat getikt. Binnen twintig minuten stond Nivo dan ook op een 3-0 voorsprong en er dreigde dus een grote afstraffing. Gelukkig ging de Zaltbommelse storm na die 3-0 iets liggen en konden wij iets beter in de wedstrijd komen. Goed werd het van onze kant in de eerste helft niet, maar gelukkig incasseerden we ook geen tegengoals meer waardoor we met een 3-0 achterstand gingen rusten.

Na rust durfden we gelukkig weer meer te voetballen, met name Thomas was de speler die er voor zorgde dat de opbouw er weer wat beter uit zag.  Tot veel grote kansen kwamen we echter niet, daarvoor was de tegenstander ook simpelweg te sterk vandaag. Na tien minuten spelen in de tweede helft viel de definitieve beslissing toen de 4-0 knap binnen geschoten werd. Nivo Sparta kreeg nog een aantal mogelijkheden om verder uit te lopen, maar negen minuten voor tijd was het Denley die in ieder geval de eer nog wist te redden met een mooie goal. Dichtbij de 4-2 kwamen we nooit en met een 4-1 nederlaag stapten we uiteindelijk van het veld.

Na de overwinning tegen Rosmalen nu dus in één week twee nederlagen rijker. Waar we dat woensdag écht alleen aan onszelf te danken hadden werd er vandaag ook verloren van een goede tegenstander. Toch kunnen we beter dan we vandaag hebben laten zien en dat betekent dat we deze week dus weer hard gaan trainen en volgende week tegen Madese Boys gaan we weer proberen om de drie punten in Werkendam te houden.