Maud - (intikker)
50'

Meisjes onder 11, MO11-1, Groep 1 11

16 september 2017 8:30

Na afgelopen woensdagavond afgereisd te zijn naar Zwijndrecht voor een flink nat pak en een verdiend 1-1 gelijkspel mochten we zaterdagochtend naar Sliedrecht voor de laatste bekerwedstrijd. Eline en Willemijn waren afwezig i.v.m. een familiedag dus gingen we op pad met Kira, Lieke, Nomi, Noa, Veronique, Carmen, Esmée, Maaike, Indy en Maud.

In de eerste helft gingen de meiden goed van start en ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Wat opviel was dat de meiden van Sliedrecht, tot ergernis van trainster Desirée, wel wat tackles nodig hadden om de snelle meiden voorin (Carmen, Maaike, Esmée, Indy en Maud) te stoppen. Aan de andere kant van het veld werden de meiden aangemoedigd en gecoacht door trainer Arny. De tegenstander liet voorin ook zeker van zich horen waardoor keepster Kira ook af en toe moest ingrijpen om haar doel schoon te houden. Dit lukte haar gelukkig prima!

In de 15e minuut, na een mooie voorzet van Noa, scoorde Carmen de 0-1! Wat waren ze blij, de meiden! Door het goede verdedigen van Lieke, Nomi, Noa en Veronique konden ze de verdiende voorsprong behouden. De meiden bleven de rest van de eerste helft goed spelen en werkten goed samen. Geweldig om te zien dat ze elkaar al zo goed kunnen vinden en dat er echt al een leuk potje voetbal gespeeld wordt.

Na de rust kwamen de meiden super gemotiveerd uit de kleedkamer. In het eerste kwartier kwamen ze niet tot scoren maar speelden ze wel goed. Het spel ging redelijk op en neer maar keepster Kira hoefde niet in actie te komen omdat de verdedigsters hun mannetje stonden en de aanvallen van de meiden van Sliedrecht goed in de kiem smoorden. In het tweede deel van de 2e helft werd het goede spel van alle meiden beloond. In de 18e minuut scoorde Esmée na een voorzet van Maud de 0-2. Twee minuten later, in de 20e minuut, was het de beurt aan Indy om haar doelpunt te maken: 0-3. De druk was van de ketel en daarna ging het in rap tempo. In de 23e, 24e en 25e minuut zorgde Maud ervoor dat de wedstrijd uiteindelijk werd gewonnen met een mooie 0-6 als eindstand.

Complimenten voor alle meiden voor het winnen van deze leuke wedstrijd!

Teruggekomen in de kleedkamers sprongen de meiden, met hun voetbaltenues nog aan, onder de douche om hun overwinning te vieren. Ze maakten er een echt feestje van!

Aanstaande zaterdag spelen de meiden opnieuw tegen de MO11-1 van Sliedrecht, nu voor de start van de competitie. Heel veel succes meiden! Met jullie inzet gaat het vast helemaal goed komen.