Assist: Nathan Kant
60'

Onder 13, JO13-1, Groep 1 02

16 september 2017 9:45

Vanmorgen stond de 2e bekerwedstrijd van de poule op het programma. De wedstrijd vorige week tegen Dubbeldam JO13-1 ging helaas niet door, maar vanmorgen konden we ondanks de regen gelukkig wel voetballen. Tegenstander was Oranje Wit JO13-1, een ploeg die uitkomt in de 3e divisie dus een leuke tegenstander om tegen te voetballen. Jasper was er vandaag helaas niet bij, maar gelukkg was de rest fit en aanwezig.

We speelden uit en de weg naar het sportcomplex van Oranje Wit werd eenvoudig gevonden, het vinden van een parkeerplek was wat lastiger maar volgens mij wist iedereen uiteindelijk een plekje te vinden en zijn we boetevrij gebleven.  Gelukkig voor de meegereisde toeschouwers speelden we op het hoofdveld, want dit betekende dat zij op de tribune plaats konden nemen. Geen overbodige luxe met het regenachtige weer.  Voor de spelers was het geen probleem, die hadden zin om te voetballen. Om 9.45 werd er afgetrapt en al snel werd duidelijk dat we niet onder de indruk hoeven te zijn van de tegenstander. Natuurlijk was het een goede ploeg, maar in de openingsfase kon ook Kozakken Boys makkelijk voetballen. Oranje Wit zocht vooral de aanval via de rechtsbuiten en Sem wist al snel dat hij vol aan de bak kon. Oranje Wit was wat dreigender, maar ook wij kwamen af en toe gevaarlijk door. Denley wist zich af en toe goed te ontworstelen van zijn tegenstander, maar helaas leverde dit niet veel gevaar op. Jens had het aan de andere kant wat lastiger met zijn directe tegenstander, niet gek aangezien die jongen bijna 1.80 was.

Na een kwartier spelen gaf de scheidsrechter een vrije trap aan Oranje Wit. Althans dat is wat iedereen dacht, maar de scheids gaf duidelijk met zijn hand aan dat de vrije trap voor Kozakken Boys was. Wij hadden dat eerder door dan de tegenstander en Nathan wist met een diepe pass Daley richting de goal te sturen. Daley bleef koel en schoot de 1-0 binnen. Wat frustratie bij Oranje Wit, maar die frustratie maakte al snel weer plek voor vreugde bij de tegenstander, want vrijwel direct was het weer 1-1. Na deze 1-1 werd het spel aan onze kant een stuk slordiger en werd het dus wat rommelig. Te veel lopen met de bal en de verkeerde keuzes maken hielpen ook niet mee om de rust weer in het spel te krijgen. Oranje Wit kreeg een aantal goede kansen om de 2-1 te maken. Gelukkig werd dit door de verdediging en Rik een aantal keren voorkomen en gingen we rusten met een 1-1 stand.

Na rust bleef Oranje Wit de iets betere ploeg. Het verschil was niet groot, maar zij waren wel degene die tot de meeste kansen kwamen. Toch kregen wij ook onze kansen. Daley was nog een keer dichtbij een doelpunt en de grootste kans was voor Sven. Helaas wist hij de keeper niet te passeren. Aan de andere kant was Oranje Wit dichtbij een goal na een bal op de lat en de niet te missen rebound werd ook niet binnengekopt. Helaas viel 7 minuten voor tijd dan toch de 2-1. Dit keer was het schot Rik te machtig en Oranje Wit kwam dus op een voorsprong. Gelukkig lieten we de koppies niet hangen en werd er hard gevochten om de 2-2 te forceren. De verdediging onder leiding van Thomas verdiende een compliment voor het goede verdedigende werk. Voorin probeerden we tot kansen te komen, maar echt grote kansen kregen we niet. Tot de laatste minuut. Een foutje van de keeper werd meedogenloos afgestraft door Daley en vlak voor tijd kwamen we dus op 2-2. Niet lang daarna was de wedstrijd afgelopen en gingen we als morele winnaar van het veld.

Compliment voor de ploeg voor de vertoonde inzet, vooral na de 2-1. De ploeg heeft tot de laatste minuut geknokt voor een puntje en het is dan mooi dat je dan beloond wordt. Volgende week begint de competitie, die openen we thuis tegen OJC Rosmalen JO13-2